Cirkelledare spanska och italienska, Alingsås

Folkuniversitetet i Alingsås erbjuder dag- och kvällskurser i flera språk. Vi söker nu kursledare till våra språkkurser i franska, spanska och italienska. Sista ansökningsdag 3 december.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Brinner du för pedagogisk förnyelse? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. är

Tjänsten

Folkuniversitetet i Alingsås erbjuder kurser på alla nivåer, från nybörjare till avancerad nivå och förläggs enligt överenskommelse dagtid och/eller kvällstid. Kurserna riktar sig till vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete där du själv har stor möjlighet att påverka undervisningen.

Under vårterminen 2018 omfattar uppdraget i nuläget två timmar i veckan för respektive språk.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med mycket goda kunskaper i spanska och/eller italienska. Du bör även ha goda kunskaper i svenska och det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att undervisa vuxna eller har annan erfarenhet av att leda grupper. Du ser möjligheter, är van vid att ta initiativ och är intresserad av kultur- och samhällsfrågor som rör spansk-, fransk och italiensktalande länder. Eftersom vi arbetar med flexibel undervisning/webbstöd bör du vara kunnig kring datorer, digitala medier och digital pedagogik.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Timanställning. Som utgångpunkt gäller två timmar per veckan för respektive språk, med möjlighet till utökning. Tillträde februari 2018.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vår e-rekrytering senast 2017-12-03. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

För mer information och frågor
Carolina Harvonen (utbildningsledare) 0300-68 61 19, carolina.harvonen@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv!

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet