Cirkelledare/lärare i svenska som främmande språk, Malmö/Lund

Folkuniversitetet i Malmö/Lund söker cirkelledare/lärare i svenska som främmande språk. Ansök senast den 6 augusti.

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Språkavdelningen i Malmö och Lund söker cirkelledare/lärare till våra öppna kurser och företagsutbildningar i svenska på olika nivåer. Du kan även komma att arbeta med kurser i Vardagssvenska, en verksamhet med särskild kursplan som riktar sig till asylsökande. Timanställning och lön efter avtal. Vi erbjuder intensivkurser (dagtid 4-5 dagar/vecka) och kvällskurser (2 kvällar/vecka) såväl som skräddarsydda kurser för företag och organisationer. Du undervisar i grupper om 2-20 personer beroende på uppdrag, ibland förkommer också individuell undervisning. Våra deltagare är motiverade och kurserna håller ett högt tempo.

Din kompetens och bakgrund
Vi vill att du talar och skriver svenska på modersmålsnivå. Du bör ha lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och du har erfarenhet av att undervisa vuxna. Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala medier och digital pedagogik i din undervisning. Som cirkelledare/lärare är du en viktig källa till kunskap om hur vardagsliv och samhälle fungerar i Sverige. Du behöver därför ha goda kunskaper om och erfarenheter av detta.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du vill bidra till att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap, samt vår kommunikativa språksyn. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev så snart som möjligt via vår e-rekrytering.

För frågor och information välkommen att kontakta Marie Ovenberger: marie.ovenberger@folkuniversitetet.se.

Notera att du får svar på dina frågor först efter den 7 augusti p g a semestertider.

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet