Folkuniversitets gymnasium söker gymnasielärare i flera ämnen, Trollhättan

Folkuniversitetets Gymnasium i Trollhättan är en skola i det lilla formatet med nära kontakt mellan elever och personal, där delar av undervisningen sker på engelska. Inför höstterminen 2018 söker vi lärare med behörighet i flera olika ämnen. Sista ansökningsdag 29 april.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Är du intresserad av att jobba på en liten skola med internationell profil? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig!

Tjänsten

Skolan erbjuder samhällsvetenskapligt, ekonomiskt och estetiskt program med inriktning design och film. Vi har behov av lärare som tillsammans med de andra lärarna i arbetslaget vill utveckla redan framgångsrika gymnasieprogram. Nu söker vi lärare med behörighet att undervisa i något/några av ämnena:

• Svenska
  • Idrott
  • Psykologi
  • Filosofi
  • Samhällskunskap
  • Historia

​Huvudsakliga arbetsuppgifter som lärare:

• Planering och genomförande av lektioner i aktuella ämnen
  • Klassföreståndarskap och mentorskap
  • Medverkan i arbetslag
  • Medverkan i skolans olika aktiviteter

​Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som är behörig lärare. Ytterligare relevant utbildning och erfarenhet är meriterande. Du ska även ha god IT-kompetens och gärna ha vana av Mac-datorer som vi använder i undervisningen. Eftersom delar av undervisningen ges på engelska, ser vi goda kunskaper i engelska som meriterande. Tjänsten innebär att du kommer att vara delaktig i utvecklingsarbetet av skolverksamheten. Vi ser det som en självklarhet att du anser det viktigt att alla elever ska kunna utvecklas kunskapsmässigt och socialt utifrån sina förutsättningar. ​

Som medarbetare hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa ditt arbete och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett positivt driv. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas att delta aktivt i arbetslagets gemensamma arbete. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform
Beroende på behörighet och ämneskombination kan vi erbjuda tillsvidareanställning alternativt vikariat. Omfattning 50-100 %. Tillträde 2018-08-13.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-04-29 via vår e-rekrytering. Observera att vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

Facklig representant
Ronnie Kabagambe (Lärarnas Riksförbund) ronnie.kabagambe@folkuniversitetet.se

För mer information och frågor
Daniel Jonlund (Gymnasierektor) 0520-50 50 70, daniel.jonlund@folkuniversitetet.se

​Om Folkuniversitetet Sverige
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv!