Sök Meny

Fotolärare, Lund och Malmö

Folkuniversitetet, Lund Malmö, söker kreativ fotograf med utvecklingsfokus. Ansök senast 30 april 2018.

Vill du utveckla din portfölj genom att arbeta som lärare? Vi söker nu en cirkelledare/kursledare till kurser inom Foto & Bild. Vi befinner oss i ett läge där vi ska förnya vårt kursutbud och söker därför dig som triggas av att ta dig an denna uppgift och som har dokumenterad erfarenhet av att utveckla utbud tillsammans med en uppdragsgivare.

Våra fotokurser riktar sig till vuxna och vi erbjuder ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv har stor möjlighet att påverka undervisningen. Undervisningen bedrivs främst i våra lokaler på Regementsgatan 4 i Malmö och i våra lokaler på Skomakargatan 8 i Lund och vi ser med fördel på att kurserna kan bedrivas i andra inspirerande miljöer, t ex utomhus. Timanställning (ca 4 - 8 timmar/vecka) och lön efter avtal.

Folkuniversitetet utvecklar människor genom kunskap och skapande. Vi är verksamma inom många områden och alla kan utvecklas hos oss oavsett om man vill byta karriär eller utveckla sin konstnärliga ådra. Vi är en obunden organisation utan vinstintressen. Genom utbildning hjälper vi våra deltagare att växa som människor; alltid personligt, ibland också karriärmässigt. Vi gör det genom att inspirera, förstå och ha förtroende för deltagarnas egna drivkrafter att lära sig. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.

Vi söker dig som:

  • är yrkesverksam fotograf med lång erfarenhet och/eller har utbildning inom området
  • har mycket goda kunskaper inom hela det fotografiska området gällande den konstnärliga delen, utrustning och teknik
  • har god förmåga att anpassa bilder för olika ändamål och målgrupper samt förståelse för bildberättande
  • är uppdaterad om trender inom Foto & Bild
  • är intresserad av och har god förmåga att lära ut alla aspekter av Foto & Bild-skapande på olika nivåer
  • har erfarenhet av att arbeta med foto och rörlig bild för webb och sociala medier
  • hanterar programvaror som Photoshop CC och Photoshop Lightroom
  • har bra hand med människor och kan jobba med grupper
  • gärna har pedagogisk utbildning eller erfarenhet

Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-04-30 via vår e-rekrytering. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Bifoga gärna en länk till där vi kan ta del av din egen produktion. Vi behandlar ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. För frågor och information välkommen att kontakta Elin Bornefalk:   elin.bornefalk@folkuniversitetet.se eller 040-691 83 23.

Välkommen med din ansökan

Sök tjänsten

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila