Sök Meny

Gymnasielärare i tyska, Karlstad

Folkuniversitetets gymnasium i Karlstad är en skola där vi förbereder våra elever för vidare studier på universitet eller högskola. Verksamheten genomsyras av kreativitet och nära kontakt mellan elever och lärare. Vi söker nu en engagerad och driven gymnasielärare i tyska till Samhällsprogrammet. Sista ansökningsdag 31 juli.

Relaterad information

Värdesätter du ett oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse i en kreativ och innovativ miljö viktigt för dig? Då kan i så fall Folkuniversitetet vara rätt arbetsgivare för dig, och vårt gymnasium i Karlstad rätt arbetsplats.

Tjänsten

Uppdraget innebär undervisning i tyska i första hand på Samhällsprogrammet, men eftersom moderna språk även kan läsas som individuellt val kan du även träffa på våra elever på Estetiska programmet. Omfattningen är begränsad till cirka fem timmar i veckan, men kan komma att utökas beroende på hur många elever som har valt tyska inför höstterminen.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med lärarlegitimation och erfarenhet av undervisning i gymnasieskolan. Vi söker först och främst en behörig lärare i tyska men det är fördelaktigt om det även finns behörighet i andra ämnen. Du behöver en god digital kompetens och ett stort intresse för IKT som ett pedagogiskt verktyg.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du trivs att jobba i arbetslag nära dina kollegor och att lösningar och utveckling tillhör dina starka sidor. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas delta aktivt i skolans gemensamma processer. Vi förutsätter också att du delar vår syn på alla människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Visstidsanställning under läsåret 2017-2018, cirka fem timmar i veckan. Tillträde 2017-08-09.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-07-31 via vår e-rekrytering. Vi kallar till intervju och behandlar inkomna ansökningar löpande.

För mer information och frågor
Johan Ekström (rektor) 054-19 58 42, johan.ekstrom@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Jenny Eng (Lärarförbundet), jenny.eng@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet
Region Syd - Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet
Region Norr - Stiftelsen Kursverksamheten vid Umeå universitet
samt Folkuniversitetets förbundskansli

Läs mer om vår organisation och verksamhet