Komvuxlärare i flera ämnen, Södertälje

Folkuniversitetet i Södertälje söker lärare i flera ämnen till Komvux. Sista ansökningsdatum är den 24 november.

Folkuniversitetet är ett studieförbund fritt från kommersiella, politiska och religiösa intressen. Överskott återinvesteras i verksamheten. Vi präglas av idén om att kunskap och skapande ger människor förutsättningar för ett rikare liv. Vid sidan av det öppna programmet med studiecirklar och kurser driver vi en gymnasieskola, konst- och kulturutbildningar, yrkeshögskoleutbildningar, Komvux, sfi, arbetsmarknadsinsatser och personalutbildning.

Vårt Komvux växer och vi har den stora glädjen att rekrytera lärare i flera ämnen till vår enhet i centrala Södertälje. Vi finns i nyrenoverade lokaler ett par minuters promenad från pendeltåg och buss. I lokalerna finns även vår yrkeshögskola och vår rika folkbildning vilket ger en fin bredd i möten och samtal.

Du blir en del av ett team med rutinerade lärarkollegor och skolledare som leder det dagliga arbetet. Vi arbetar aktivt med fortbildning där du deltar i gruppaktiviteter och därtill har utrymme för individuella insatser. Våra lärarmöten har alltid ett pedagogiskt inslag och du blir en viktig del i det utvecklande samtalet. Du är väl förtrogen med Komvuxkursernas höga tempo och behovet av korrekt administration i god tid och trivs med detta. Det formativa arbetet är en självklarhet för dig och utöver individuell feedback aktiverar du eleverna som läranderesurser för varandra. Många av våra elever har annat modersmål än svenska vilket kräver att du är intresserad av att arbeta språkutvecklande i dina ämnen.

Under kommande år kommer vi att arbeta med implementering av den digitala satsningen i våra styrdokument i vilken vi gärna ser att du tar en aktiv roll.

Nu söker vi lärare i flera ämnen, exempelvis svenska som andraspråk och matematik. När du söker tjänsten uppger du vilka ämnen just du är intresserad av. Det är aktuellt med både tillsvidareanställningar där vi tillämpar provanställning och visstidsanställningar. Såväl heltid som deltid förekommer.

Frågor om verksamhet och tjänst:

Fadi Yousif, utbildningsledare: 08-789 43 16

Anna Cannier, verksamhetsledare: 08-789 41 74

Facklig representant:

Claes Forsslöf (Lärarförbundet): 076-842 07 63

Sista ansökningsdatum 24/11

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet