Sök Meny

Kursledare i finska, Göteborg

Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande, hälsa och hållbar utveckling. Nu söker vi kursledare till våra kvällskurser i finska med anställning på timbasis. Sista ansökningsdag 23 september.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Brinner du för pedagogisk förnyelse? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

​Uppdraget

Folkuniversitetets i Göteborg erbjuder kurser i språk från hela världen och vi är testcenter för IELTS, Cambridge English och Swedex. Våra kurser riktar sig till privatpersoner såväl som till företagskunder och offentlig sektor och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. Vi har kurser på alla nivåer dagtid året runt och på kvällstid januari-maj samt september-december. Uppdraget som kursledare i finska omfattar 1 kväll per vecka under höstterminen 2018.

​Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper i finska språket och med ett intresse för kultur- och samhällsfrågor som rör Finland. Du ska också ha goda kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att undervisa vuxna eller har annan erfarenhet av att leda grupper.

​Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde, rätt till kunskap och betydelsen av att vår arbetsplats är öppen för alla.

Anställningsform
Timanställning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-09-23 via vår e-rekrytering. Vi undanber oss att du lämnar referenser i din ansökan. Vi kommer istället att efterfråga referenser i ett senare skede. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

För ytterligare information och frågor
Josephine Scheres Tropp (Utbildningsledare) josephine.scheres@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Karin Eriksson Jeanson, Lärarförbundet, karin.eriksson.jeanson@folkuniversitetet.se
Karl Thegerström, Lärarnas Riksförbund, karl.thegerstrom@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv!

 

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.