Samhällslärare till Korta vägen Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg bedriver arbetsmarknadsutbildningen Korta vägen för utländska akademiker. Uppdragsgivaren är Arbetsförmedlingen och syftet med Korta vägen är att hjälpa utländska akademiker att komma tillbaka till sitt ursprungliga yrke. Vi söker nu en samhällslärare till Korta vägen. Sista ansökningsdag 30 november.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Tror du som vi på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Tjänsten

Tjänsten innebär undervisning i allmän samhällskunskap samt i yrkesinriktad samhälls-kunskap. Undervisningen behöver belysa det svenska samhället i ett brett perspektiv med fokus på begrepp. Det finns även behov av lärare i yrkessvenska för jurister, vilket kan bli en del av tjänsten för rätt person.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som är utbildad samhällslärare eller som är en god pedagog väl bevandrad i samhällskunskap. Det är meriterande om du har undervisat i eller har djupare kunskaper inom juridik. Vi har en förväntan på att du snabbt kan ta dig an grupperna och på ett engagerat sätt ge dem en bakgrund till vårt sätt att organisera samhället och dess institutioner. Vi förväntar oss också att du är väl bevandrad i det svenska språket.

Våra deltagare är akademiker och mycket motiverade vilket innebär att det är ett högt och intensivt tempo. Samtidigt är många fortfarande nya i Sverige och deras svenska kan vara något begränsad i början av utbildningen. I den här miljön behöver du både ha en tydlig struktur men också en hög flexibilitet att anpassa strukturen efter målgruppen.

Som person behöver du vara trygg, lyhörd och empatisk. Du behöver också vara bestämd och målinriktad, alltid med deltagarens bästa i fokus. Det är viktigt att du är van vid att arbeta självständigt och lösningsfokuserat men du förväntas även bidra till arbetslagets gemensamma arbete. Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde omgående.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-11-30 via vår e-rekrytering. Vi kallar till intervju och behandlar ansökningar löpande.

För mer information och frågor
Katarina Péntek Fransson (Utbildningsledare) 031-10 65 57, katarina.pentek-fransson@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Tuija Paukkonen Piloto, Lärarförbundet, tuija.paukkonen_piloto@folkuniversitetet.se
Karl Thegerström, Lärarnas Riksförbund, karl.thegerstrom@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv!

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet