Kursledare i svenska som främmade språk, Göteborg

Folkuniversitetet erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande, hälsa och hållbar utveckling. Nu söker vi fler kursledare i svenska som främmande språk som kan arbeta på timbasis, dag och/eller kvällstid. Sista ansökningsdag 31 januari.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Brinner du för pedagogisk förnyelse? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Uppdraget

Folkuniversitetets i Göteborg erbjuder kurser i språk från hela världen och vi är testcenter för IELTS, Cambridge English och Swedex. Våra kurser riktar sig till privatpersoner såväl som till företagskunder och offentlig sektor och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. Våra deltagare är från hela världen och studerar på nivåerna A1 till C1, enligt den Gemensamma Europiska referensramen för språk. Uppdraget passar dig som vill arbeta timmar som kursledare, dag- och/eller kvällstid.

Som kursledare hos Folkuniversitetet kommer du att arbeta självständigt men också ingå i ett starkt arbetslag. Du kommer att undervisa i svenska som främmande språk och möta unga människor med stora visioner och starka ambitioner. Kompetensutveckling är inte bara viktigt för dig utan också för oss. Därför erbjuder vi dig som medarbetare möjligheten att fortbilda dig i allt från språk och metodarbete till att bli testledare för våra erkända språktest Swedex och C1.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som studerar eller har studerat svenska eller svenska som andra språk och gärna också pedagogik på universitet eller högskola. Eftersom vi arbetar med webbstöd på våra kurser ser vi gärna att du har kunskap om och erfarenhet av datorer, digitala medier och digital pedagogik. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som pedagog hos Folkuniversitetet ser du nyttan av att samverka, bygga nätverk och att ingå i ett sammanhang med mentorskap. Du vill ha ett meningsfullt arbete och värdesätter dynamiken med att arbeta med grupper. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde, rätt till kunskap och betydelsen av att vår arbetsplats är öppen för alla.

Anställningsform och omfattning
Timanställning på deltid med start vårterminen 2018. Dag- och/eller kvällstid.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-01-31 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

För ytterligare information och frågor
Anna Malin Frisk-Bakke, 031-389 87 53, anna-malin.frisk-bakke@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Tuija Paukkonen Piloto, Lärarförbundet, tuija.paukkonen_piloto@folkuniversitetet.se
Karl Thegerström, Lärarnas Riksförbund, karl.thegerstrom@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv!