Sök Meny

Kursledare i tyska, Göteborg

Folkuniversitetets i Göteborg söker kursledare till våra kvällskurser i tyska med anställning på timbasis. Sista ansökningsdag 31 december.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Brinner du för pedagogisk förnyelse? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.

Uppdraget

Kursverksamheten erbjuder dag- och kvällskurser samt längre utbildningar och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi, kommunikation, skrivande, hälsa och hållbar utveckling i språk från hela världen. Vi är också testcenter fr IELTS, Cambridge English och Swedex. Våra kurser riktar sig till privatpersoner såväl som till företagskunder och offentlig sektor och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. Vi har kurser på alla nivåer dagtid året runt och på kvällstid januari-maj samt september-december.

Uppdraget som kursledare i tyska omfattar upp till två kvällar per vecka under vårterminen 2018.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper i tyska språket och med ett intresse för kultur- och samhällsfrågor som rör tysktalande länder. Du ska också ha goda kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av att undervisa vuxna eller har annan erfarenhet av att leda grupper. Eftersom vi arbetar med webbstöd på våra kurser ser vi gärna att du har kunskap om och erfarenhet av datorer, digitala medier och digital pedagogik.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas delta aktivt i arbetslagets gemensamma arbete. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Timanställning på deltid med start vårterminen 2018.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-12-31 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande.

För ytterligare information och frågor
Josephine Scheres Tropp (Utbildningsledare) telefon: 031-10 65 68, josephine.scheres@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Tuija Paukkonen Piloto, Lärarförbundet, tuija.paukkonen_piloto@folkuniversitetet.se
Karl Thegerström, Lärarnas Riksförbund, karl.thegerstrom@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv!

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.