Lärare i sfi och svenska som andraspråk, Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg bedriver utbildning inom svenska för invandrare (sfi) och kommunal vuxenutbildning på uppdrag av Göteborgs Stad. Vi söker dig som är legitimerad och behörig lärare i sfi och svenska som andraspråk. Sista ansökningsdatum 14 augusti.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Tjänsterna

Vi söker två-tre lärare till våra lokaler vid Järntorget där vi bedriver utbildning inom sfi och kommunal vuxenutbildning. Du kommer att ingå i ett lärararbetslag med nära samarbete med elevstödsteam och skolledning.

Tjänsterna innefattar undervisning i sfi för elever som är i behov av särskild undervisning på grund av hörselnedsättning, ofta i kombination med trauma. Undervisning i sfi sker för elever inom spår 1, 2 och 3 och svenska som andraspråk för elever på grundläggande nivå.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med lärarlegitimation och ämneskompetens på grundläggande eller gymnasial nivå - gärna i kombination med engelska, matematik och/eller samhällskunskap. Behörighet i sfi/svenska som andraspråk är ett krav (minst 30 hp för sfi). Du behöver en god digital kompetens och ett stort intresse för IKT som pedagogiskt verktyg.

Specialpedagogisk kompetens och erfarenhet av att undervisa elever med PTSS (posttraumatiskt stressyndrom) är meriterande.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas delta aktivt i arbetslagets gemensamma arbete. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Tillsvidareanställning omfattande hel- eller deltidstjänster. Tillträde omgående eller för start januari 2018 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-08-14 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar och kallar till intervju löpande.

För mer information och frågor
Sara Snickars (Utbildningsledare SFI), 070-085 63 13, sara.snickars@folkuniversitetet.se
Charlotte Day (Distriktschef), 031-10 65 42, charlotte.day@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Ida Källén (Lärarnas Riksförbund) ida.kallen@folkuniversitetet.se
Karin Eriksson Jeanson (Lärarförbundet) karin.eriksson.jeanson@folkuniversitetet.se

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet