Sök Meny
Lärare i svenska, Härnösand

Lärare i svenska, Härnösand

Vi söker engagerade lärare till våra uppdragsutbildningar till företag och organisationer, samt till vår internationella akademikerutbildning Korta Vägen.

Akademikerutbildningen riktar sig till personer med utländsk akademisk examen och syftar till att hitta den korta vägen till svensk examen och jobb. Akademikerutbildningen bedrivs i nära samarbete med vår partner Mittuniversitetet och vår uppdragsgivare Arbetsförmedlingen.

Vår språkutbildning använder moderna pedagogiska metoder med utgångspunkt i individens faktiska språkförmåga. Lärsituationerna i svenska språket siktar bland annat på behörighet till fortsatta universitetsstudier, akademikersvenska och yrkesspråk utifrån olika branschers behov. Folkuniversitetet i Västernorrland bedriver bland annat folkbildning, skolverksamhet och uppdragsutbildningar, där den internationella akademikerutbildningen är ett exempel.

Om du vill arbeta som lärare i svenska med i huvudsak vuxna, målinriktade studenter, så kan du bli en av alla oss som har förmånen att arbeta i en kreativ, varm och utvecklande lärmiljö i våra arbetslag i Västernorrland. Vi ser gärna att du är examinerad och legitimerad lärare i svenska språket eller har lång erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk. Om du har en optimistisk människosyn, är nyfiken, är utvecklingsinriktad och öppen för att använda moderna tekniska hjälpmedel i det pedagogiska arbetet – välkommen med din ansökan redan idag. I rekryteringen så genomför vi intervjuer löpande.

Tjänsten är ett vikariat mellan 20180801-20190830.

Sök tjänsten

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning över hela Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsalas, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitet. Vår universitetsanknytning gör att synen på kunskap tar utgångspunkt i ett vetenskapligt förhållningssätt som präglas av mångfald, utveckling och kritiskt tänkande. Folkuniversitetet drivs i stiftelseform utan vinstintresse, är partipolitiskt obundet och fristående från religiösa och fackliga intressen.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila