Lärare i svenska som andraspråk för kvällskurser, Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg bedriver utbildning inom svenska för invandrare (sfi) och kommunal vuxenutbildning på uppdrag av Göteborgs Stad. Vi växer och söker dig som är legitimerad och behörig lärare i sfi och svenska som andraspråk. Sista ansökningsdag 15 augusti.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Hos oss finns en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade lärare som sätter det personliga mötet och kunskapen i centrum. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Tjänsterna

Vi söker erfarna lärare som kan jobba en eller flera kvällar i veckan med kurser i svenska för invandrare på Volvo Cars. Utbildningen drivs av Folkuniversitetet på uppdrag av Göteborgs Stad, förvaltningen för Arbetsmarknad och Vuxenutbildning. Undervisningslokalerna finns i Torslanda på Hisingen. Eleverna är i första hand högutbildade akademiker som arbetar inom Volvo Car Group.

Tjänsten kan komma att kombineras med undervisning dagtid inom Folkuniversitetets ordinarie sfi-verksamhet.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med lärarlegitimation och ämneskompetens på grundläggande eller gymnasial nivå. Behörighet i sfi/svenska som andraspråk är ett krav (minst 30 hp). Du behöver en god digital kompetens och ett stort intresse för IKT som ett pedagogiskt verktyg.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas delta aktivt i arbetslagets gemensamma arbete. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Visstidsanställning, eventuellt tillsvidareanställning, under förutsättning att framtida beställningar av kund kan genomföras. Tillträde 28 aug eller tidigare enligt ök.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-08-15 via vår e-rekrytering. Intervjuer kommer att ske fram till första veckan i juli och återupptas andra veckan i augusti.

För mer information och frågor
Osborn Bladini (Utbildningsledare SFI) 073-7076468, osborn.bladini@folkuniversitetet.se
I första hand via mejl till och med 6 juli och därefter från och med 7 aug.

Fackliga representanter
Ida Källén (Lärarnas Riksförbund) ida.kallen@folkuniversitetet.se
Tuija Paukkonen Piloto (Lärarförbundet) tuija.paukkonen_piloto@folkuniversitetet.se (semester tom 8 augusti)

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet