Lärare i svenska som främmande språk, Lund

Språkavdelningen i Lund söker cirkelledare/lärare till våra kurser i svenska på olika nivåer. Ansök senast den 25 augusti.

Relaterad information

Folkuniversitetet är ett studieförbund med en såväl nationell som internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi utvecklar vår verksamhet i nära samarbete med universiteten.

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Språkavdelningen i Lund söker cirkelledare/lärare till våra kurser i svenska på olika nivåer. Timanställning och lön efter avtal. Vi erbjuder intensivkurser (dagtid 4-5 dagar/vecka) såväl som skräddarsydda kurser för företag och organisationer. Du undervisar i grupper om 2-20 personer beroende på uppdrag, ibland förkommer också individuell undervisning. Våra deltagare är motiverade och kurserna håller ett högt tempo.

Din kompetens och bakgrund

Vi vill att du talar och skriver svenska på modersmålsnivå. Du bör ha lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och du har erfarenhet av att undervisa vuxna. Vi vill att du har intresse för och erfarenhet av att arbeta med digitala medier och digital pedagogik i din undervisning. Som cirkelledare/lärare är du en viktig källa till kunskap om hur vardagsliv och samhälle fungerar i Sverige. Du behöver därför ha goda kunskaper om och erfarenheter av detta.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt, och att du vill bidra till att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap, samt vår kommunikativa språksyn. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev så snart som möjligt via vår e-rekrytering. För frågor och information välkommen att kontakta Viktor Mandrik.

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet