Sök Meny

Lärare Sfi kvällstid, Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg bedriver utbildning inom svenska för invandrare (Sfi) och kommunal vuxenutbildning på uppdrag av Göteborgs Stad. Vi söker legitimerade och behöriga lärare i Sfi och Svenska som andraspråk och som vill undervisa inom Sfi på kvällstid. Sista ansökningsdag 25 maj.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Tjänsten

I våra lokaler på Lindholmen bedriver vi utbildning inom Sfi och kommunal vuxenutbildning, både dag- och kvällstid. Vi söker nu ett flertal lärare som ska undervisa i vår Sfi-verksamhet kvällstid. Kvällsundervisningen innebär att du till största del undervisar elever med akademisk bakgrund, där många har en snabb inlärningstakt.

Tjänsten är i nuläget schemalagd två kvällar per veckan, men det är också möjligt att arbeta en kväll per veckan. Utöver undervisningstiden ingår i arbetet att kommunicera med eleverna i vår webbaserade läroplattform Moodle.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig med lärarlegitimation och ämneskompetenspå grundläggande eller gymnasial nivå. Behörighet i Sfi/Svenska som andraspråk är ett krav (minst 30 högskolepoäng). Du behöver ha en god digital kompetens och ett stort intresse för informations- och kommunikationsteknik (IKT) som pedagogiskt verktyg.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad och du förväntas delta aktivt i arbetslagets gemensamma arbete. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställning
Visstidsanställning med eventuell möjlighet till tillsvidaretjänst. Tjänstens omfattning är cirka 33 %. Tillträde augusti 2018.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2018-05-25 via vår e-rekrytering. Vi kallar till intervju och behandlar ansökningar löpande.

För mer information och frågor
Katarina Einald (Utbildningsledare), katarina.einald@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Tuija Paukkonen Piloto, Lärarförbundet, tuija.paukkonen_piloto@folkuniversitetet.se
Karl Thegerström, Lärarnas Riksförbund, karl.thegerstrom@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila