Sök Meny

Legitimerad specialpedagog, Stockholm

Kungstensgymnasiet söker snarast en legitimerad specialpedgog som på 80-100%  ska ta sig an det utmanande uppdraget att hjälpa våra elever med särskilda behov att hitta strategier för att hantera sin skolvardag. Sista dag för ansökan är den 26 november. 

Folkuniversitetet är huvudman för en gymnasieskola i Stockholms innerstad - Kungstensgymnasiet. Vi erbjuder Sam-sam, Sam-beteende, Ek-ek samt Estetiska programmet, med profilering mot fotografi. Gymnasieskolan har ca 400 elever men i byggnaden finns också en mängd andra utbildningar och kurser. Vi har en internationell profil och vi söker ämnesövergripande kopplingar som manifesteras i återkommande arbete i projektform. Vår elevsyn bygger på en tilltro till människans inneboende möjligheter och vi betonar grupprocessen som en gynnsam förutsättning för individens lärande. Vår höga ambitionsnivå gör arbetet utvecklande och stimulerande. Vi tror på att samarbete gör den enskilde läraren ännu bättre.

Vi söker snarast en legitimerad specialpedgog som på 80-100% ska ta sig an det utmanande uppdraget att hjälpa våra elever med särskilda behov att hitta strategier för att hantera sin skolvardag. Dessutom ska du samarbeta nära med våra heltidsmentorer samt ge lärare stöd i mötet med de aktuella eleverna i klassrummet. Du kommer också att ingå i skolans elevhälsoteam.

Vi tror att du har flera års erfarenhet som specialpedagog på gymnasiet. Du brinner för att arbeta med ungdomar och deras utveckling och är en relationsbyggare. Samarbete med andra lärare är essentiellt för att lyckas med uppdraget eftersom det som händer i klassrummen är avgörande för hur eleverna lyckas med sina studier. Dessutom värdesätter du möjligheten att arbeta i en stor och mångfacetterad utbildningsorganisation.

Du kan läsa mer om vårt gymnasium på vår hemsida www.kungstensgymnasiet.se

Fackliga kontaktpersoner:
Fackliga företrädare är Lennart Löfström Unionen tfn 08-789 42 65 och Nicklas Keyser Lärarförbundet tfn 08-613 25 32.

Sista dag för ansökan är den 26 november 2017 men vi kommer att intervjua löpande.

OBS! Vi undanber oss alla försök att sälja in ytterligare annonsering eller liknande.

Kontakt
Karin Lennermark
rektor
karin.lennermark@folkuniversitetet.se
070 169 77 11

Wendy Mercier
bitr rektor
wendy.mercier@folkuniversitetet.se
070 169 77 15

Tomas Lilja
bitr rektor
tomas.lilja@folkuniversitetet.se
070 169 77 00

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet
Region Syd - Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds universitet
Region Norr - Stiftelsen Kursverksamheten vid Umeå universitet
samt Folkuniversitetets förbundskansli

Läs mer om vår organisation och verksamhet