Vikarie i svenska och historia på 50%, Stockholm

Kungstensgymnasiet söker till vårterminen en vikarie i svenska och historia på 50%. Sista dag för ansökan är den 3 december.

Folkuniversitetet är huvudman för en gymnasieskola i Stockholms innerstad - Kungstensgymnasiet. Vi erbjuder Sam-sam, Sam-beteende, Ek-ek samt Estetiska programmet, med profilering mot fotografi. Gymnasieskolan har ca 400 elever. I byggnaden finns också en mängd andra utbildningar och kurser. Vi har en internationell profil och vi söker ämnesövergripande kopplingar som manifesteras i återkommande arbete i projektform. Vår elevsyn bygger på en tilltro till människans inneboende möjligheter och vi betonar grupprocessen som en gynnsam förutsättning för individens lärande. Vår höga ambitionsnivå gör arbetet utvecklande och stimulerande. Vi tror att samarbetet med andra lärare gör den enskilde läraren ännu lite bättre.

P g a en tjänstledighet söker vi till vårterminen en vikarie i svenska och historia på 50%. Vi vill gärna att du har erfarenhet av undervisning på gymnasiet sedan tidigare. Lärarutbildning och/eller lärarlegitimation är självklart något vi gärna ser att du har men inget vi kräver.

Vi ser gärna att du har ämneskunskaper och brinner för att arbeta med ungdomar och deras utveckling. Du söker efter beröringspunkter mellan ditt eget och övriga ämnen samt med vår omvärld. Du inser utifrån detta att samarbete med andra lärare är essentiellt för att lyckas med uppdraget eftersom det som händer i det egna klassrummet är en mindre del av en större helhet. Dessutom värdesätter du möjligheten att arbeta i en stor och mångfacetterad utbildningsorganisation.

Du kan läsa mer om vårt gymnasium på vår hemsida www.kungstensgymnasiet.se

Fackliga kontaktpersoner:
Lärarförbundet: Nicklas Keyser Lärarförbundet tfn 08-613 25 32
Lärarnas riksförbund: Per-Arne Blomberg (Lärarnas Riksförbund) tfn 08-613 25 10

OBS! Vi undanber oss alla försök att sälja in ytterligare annonsering eller liknande.

Sista dag för ansökan är den 3 december 2017. Vi kommer att intervjua löpande.

Karin Lennermark
karin.lennermark@folkuniversitetet.se

Wendy mercier
Bitr rektor
wendy.mercier@folkuniversitetet.se

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet