Vikarier till gymnasiekurser inom vuxenutbildning, Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg bedriver utbildning inom kommunal vuxenutbildning på uppdrag av Göteborgs Stad. För vår egen vikariepool söker vi nu vikarier till alla gymnasiala ämnen. Sista ansökningsdag är den 3 december.

Relaterad information

Värdesätter du oberoende och ett vetenskapligt förhållningssätt? Är pedagogisk förnyelse viktigt för dig? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig. Hos oss finns en kreativ lärmiljö med kompetenta och engagerade lärare som sätter det personliga mötet och kunskapen i centrum. Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete i en miljö där du själv är med och påverkar innehållet.

Tjänsten

I våra lokaler på Polstjärnegatan och Olskroksgatan i Göteborg bedriver vi utbildning inom kommunal vuxenutbildning. Undervisningen bedrivs både dag- och kvällstid och vi söker nu lärare som kan vikariera vid sjukfrånvaro eller andra vakanser. Vi söker lärare till följande gymnasiekurser: ekonomi, juridik, sociologi, filosofi, psykologi, historia, samhällskunskap, geografi, naturkunskap, spanska, franska, tyska, svenska, svenska som andraspråk, bild, fotografisk bild, matematik och religion.

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har ämneskompetens i någon eller några av de ovanstående ämnena. Vi ser gärna att du har en lärarutbildning och är du dessutom legitimerad lärare är det meriterande. Däremot är lärarlegitimation inget krav för att vikariera som lärare hos oss. Är du studerande på Lärarprogrammet så kan det här vara en utmärkt möjlighet att komma igång och få praktik och är du pensionerad lärare så kan det här vara ett ypperligt tillfälle att behålla kontakten med skolvärlden och tjäna lite extra pengar. Har du idag ett annat arbete på deltid eller söker arbete och funderar på att utbilda dig till lärare så kan det här också vara en bra möjlighet för dig att prova läraryrket. Du behöver även en god digital kompetens.

Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du är van att arbeta självständigt och lösningsfokuserat. Du ska vara flexibel, lyhörd och strukturerad. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.

Anställningsform
Visstidsanställning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2017-12-03 via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information och frågor
Hanna Latvastenmäki, Utbildningsledare, hanna.latvastenmaki@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter
Tuija Paukkonen Piloto, Lärarförbundet, tuija.paukkonen_piloto@folkuniversitetet.se
Karl Thegerström, Lärarnas Riksförbund, karl.thegerstrom@folkuniversitetet.se

Om Folkuniversitetet Sverige

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Vi är bildade av de fem stiftelserna Kursverksamheten vid Stockholms, Uppsala, Göteborgs, Lunds respektive Umeå universitetet. Folkuniversitetet är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av de fem stiftelserna
Region Öst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Stockholms universitet
Region Mitt - Stiftelsen Kursverksamheten vid Uppsala universitet
Region Väst - Stiftelsen Kursverksamheten vid Göteborgs universitet