Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Samarbeten på Folkuniversitetet

Samarbeten och medlemskap

Folkuniversitetet har samarbetsavtal med olika organisationer, både lokalt och nationellt. Här presenteras våra rikstäckande samarbeten och medlemskap.

 • Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten

  Folkuniversitetet samarbetar med Finansinspektionen och Pensionsmyndigheten kring folkbildningsprojektet "Trygga din ekonomiska framtid". Det finns ett stort behov av opartisk information. Många människor behöver mer kunskaper för att kunna ta beslut kring sin pension och sitt sparande.

 • Hem och samhälle

  Hem och Samhälle anordnar utbildningar och kurser i samarbete med Folkuniversitetet. Förbundet arbetar med samhällsengagemang och driver sin studieverksamhet i samarbete med Folkuniversitetet.

 • Senioruniversitet och Pensionärsuniversitet

  Pensionär- och senioruniversiteten är ideella föreningar som finns på universitets- och högskoleorter i Sverige och utomlands. Det livslånga lärandet är en av grundpelarna för Folkuniversitetet.

 • Vetenskap och allmänhet

  Folkuniversitetet är medlem i Vetenskap och allmänhet, en ideell förening som vill främja dialog och öppenhet mellan forskare och allmänhet – särskilt unga.

 • Studieförbunden (före detta Folkbildningsförbundet)

  Folkuniversitetet är medlem i de tio studieförbundens bransch- och intresseorganisation Studieförbunden, som arbetar med att synliggöra folkbildningen och dess viktiga roll i samhället. 1 januari 2016 ändrade Folkbildningsförbundet namn till Studieförbunden. De tio medlemmarna är ABF, Folkuniversitetet, Ibn Rushd Studieförbund, Kulturens Bildningsverksamhet, Medborgarskolan, NBV, Sensus studieförbund, Studiefrämjandet, Studieförbundet Bilda och Studieförbundet Vuxenskolan.

 • Internationella nätverk

  Folkuniversitetet är medlem i flera internationella nätverk, både i Norden och Europa.

 • Dante Alighieri-föreningen

  Società "Dante Alighieri" med sina 400 lokala avdelningar i hela världen, grundades 1889 och har sitt huvudkontor i Palazzo Firenze i Rom. Föreningen, som är opolitisk och ideell, har som syfte att sprida kännedom om Italiens språk och kultur.

 • Rabatt på kurslitteratur

  Som deltagare, elev eller anställd hos Folkuniversitetet får du 5 % rabatt när du köper böcker på Adlibris och Bokus. Där kan du köpa grammatikboken till språkkursen eller romanerna till studiecirkeln. På Studium Bookshop i Stockholm får du 30 % rabatt.

Om Folkuniversitetet

Toggle module
Toggle module
Poddradio om folkbildning
Toggle module
Följ oss på Twitter

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer