Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

×
Sök Meny
Du är här:
Verksamhet för personer med funktionsnedsättning

Verksamhet för personer med funktionsnedsättning

Folkuniversitetet har en stor verksamhet med anpassad pedagogik som riktar sig till personer med funktionsnedsättning.

Relaterad information

Behov av kunskap

Utgångspunkten är att varje människa har behov av kunskap – oavsett hur gammal man är, vilken kunskapsnivå man befinner sig på eller om man har en funktionsnedsättning. Bildning i olika former bidrar till att man har lättare att ta makten över sitt eget liv – hela sitt liv.

Där deltagarna finns

Tanken bakom Folkuniversitetets verksamhet för personer med funktionsnedsättning är att deltagare som har svårt att ta sig till oss ändå har möjlighet att vara med i såväl studiecirklar och kurser som kulturaktiviteter. I stället för att vara i Folkuniversitetets lokaler åker kursledare och pedagoger ut och möter deltagarna där de befinner sig t.ex på kommunala aktivitetshus, äldreboenden eller dagverksamheter.

 • Varje människa har rätt till kunskap och bildning - oavsett vilken kunskapsnivå man befinner sig på, om man har en funktionsnedsättning eller hur gammal man är. Vi jobbar inom tre områden: studiecirkeln, personal/utbildning och metod- och kunskapsutveckling.

  Göteborg, Uppsökande verksamhet

  Varje människa har rätt till kunskap och bildning - oavsett vilken kunskapsnivå man befinner sig på, om man har en funktionsnedsättning eller hur gammal man är. Vi jobbar inom tre områden: studiecirkeln, personal/utbildning och metod- och kunskapsutveckling.

 • Koncensus i Kristianstad bedriver kursverksamhet dagtid för personer med fysiska funktionsnedsättningar i åldern 18-65 år.

  Kristianstad, Koncensus

  Koncensus i Kristianstad bedriver kursverksamhet dagtid för personer med fysiska funktionsnedsättningar i åldern 18-65 år.

 • Dans, musik, rytmik, sång och en rad andra uttrycksfulla och kreativa kurser för dig som behöver extra stöd.

  Malmö, Funkis

  Dans, musik, rytmik, sång och en rad andra uttrycksfulla och kreativa kurser för dig som behöver extra stöd.

 • KRITA erbjuder kurser och workshops i konst och konsthantverk för ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller intellektuella funktionsnedsättningar. Du får utveckla ditt konstnärliga uttryck och lära dig om olika material och verktyg.

  Stockholm, KRITA

  KRITA erbjuder kurser och workshops i konst och konsthantverk för ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller intellektuella funktionsnedsättningar. Du får utveckla ditt konstnärliga uttryck och lära dig om olika material och verktyg.

Om Folkuniversitetet

Toggle module
Toggle module
Poddradio om folkbildning
Toggle module
Följ oss på Twitter

© 2017 Folkuniversitetet. Alla rättigheter reserverade.

Om webbplatsen Organisationsnummer