Sök Meny

Administratör/verksamhets-utvecklare, Södertälje

Folkuniversitetet region Öst söker en administratör/verksamhetsutvecklare inom folkbildning med inriktning studieservice/föreningssamarbeten med placering i Södertälje. Sista ansökningsdatum är den 24 januari 2020.

Folkuniversitetet region Öst är organiserat utifrån verksamhetsområden; folkbildning, skolor och uppdrag. Inom verksamhetsområdet folkbildning har vi i Södertälje både ett öppet kursutbud och studieservice grupper (kamratcirklar/fria grupper) med ett stort nätverk med föreningar som vi samarbetar med. Från kontoret i Södertälje sköter vi även folkbildningen i ett antal olika kommuner i Sörmland. I tjänsten ingår därför även att ansvara för utveckling av folkbildningsverksamhet i ytterligare en kommun i Sörmland.

Vad innebär rollen?

Vi söker dig som med stort engagemang och intresse vill förvalta och utveckla våra samarbeten med olika föreningar och grupper (kamratcirklar/fria grupper) i Södertälje och ytterligare en utvald kommun i Sörmland.

I dina arbetsuppgifter ingår:

 • Förvaltning av den befintliga folkbildningsverksamheten inom studieservice/föreningssamarbeten, såsom löpande kontakter med cirkelledare och grupper, pedagogiskt och administrativt stöd och rapporetring av verksamheten.
 • Nätverkande och uppsökande verksamhet av föreningar och andra grupper.
 • Utveckling av ny folkbildningsverksamhet med inriktning studieservice/föreningssamarbeten i en kommun i Sörmland.
 • Budget och prognosunderlag.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har:

 • en akademisk examen eller motsvarande
 • har administrativ erfarenhet
 • har goda IT-kunskaper och datorvana inklusive vana och erfarenhet av att arbeta med sociala medier
 • är självgående och ansvarstagande
 • är kvalitetsmedveten och strukturerad
 • har en god förmåga att ta kontakt och nätverka med nya människor
 • har god social förmåga och ett etiskt förhållningssätt.

Relevanta erfarenheter från folkbildnings- och/eller utbildningsvärlden är meriterande. Att ha en fot i ett lokalt föreningsliv, t ex i Södertälje eller en annan kommun i Sörmland, är en fördel.

Vi förutsätter att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap och värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning bidrar till för verksamheten.

Placeringsort Södertälje

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50% med 6 månaders provanställning. Tillträdesdatum mars 2020 eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2019-01-24 via vårt rekryteringsverktyg. Intervjuer kan komma att göras löpande under annonseringstiden.

För mer information och frågor Anna Wahlbäck Jensen tel 08-550 94932, anna.wahlback-jensen@folkuniversitetet.se

Fackliga representanter

Hannele Koski Unionen: hannele.koski@folkuniversitetet.se tel. 08-550 949 35

Om Folkuniversitetet Sverige: Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Vår personal berättar

Ivona, cirkelledare:

Enisa, pedagogisk utvecklare, lärare:

Gustav, gymnasielärare:

Vad är Folkuniversitetet?

Vi är ett studieförbund som är fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen. Vi arbetar med folkbildning, vuxenutbildning, skolor och utbildning för organisationer och företag i hela landet.

Vi består av fem stiftelser knutna till universiteten i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå.