Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Balett 25+ (F)

Balett 25+ (F)

Fortsätt utvecklas med den klassiska danskonsten och ett utmärkt komplement till övriga dansstilar. Under ledning av Ana Garcia Diego har vi här ett fokus på dansglädje och personlig utveckling.

Innehåll

I den klassiska baletten strävar du efter lätthet, smidighet och ett harmoniskt samspel i rörelserna. Tekniken bygger på kroppens hållning, benens utåtvridning från höfterna och armarnas klassiska positioner. Balettpraktiken är en viktig grund för alla dansare. Den bygger upp muskler och ökar kroppens flexibilitet, koordination och kroppsmedvetenhet.

Kursupplägg

Kursen har uppehåll v.8 (sportlov) och v. 15 (påsklov).

Vi bygger på vår dansteknik genom olika övningar, isolationer och stegkombinationer med fokus på dansglädjen i en avslappnad miljö. Alla lärare undervisar i sin individuella stil och influeras av gruppens önskemål. Det sätter en prägel som gör varje kurs unik.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig från 25 år och uppåt.

Förkunskaper

Kursen hålls på fortsättningsnivå (F).

Grundläggande förkunskaper i teknik och motsvarande 2-4 terminers erfarenhet inom vald dansstil krävs. Vi jobbar med fördjupad dansteknik och kroppsförståelse, med inspiration och utveckling.

Material

Du tar med vattenflaska och har bekväma kläder som du kan röra dig fritt i. Vi dansar med balettskor, strumpor eller barfota.

Kursledare

Under mer än 10 år har Ana arbetat som dansare runt om I Europa och USA. ”I love what I do, and I teach with passion!”, säger hon och kan inte föreställa sig ett liv utan dans. ”I would not be me without dance”.

Anas mål är alltid att ge sina elever mer frihet, fysisk och mental, att uttrycka sig själva genom den fantastiska konst som är dans.

Länkar

Kursledare

Ana Garcia Diego

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Linköping
info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 LINKÖPING
Kursstart
5 feb 2020
Slutdatum
6 maj 2020
Antal veckor
12 veckor
Tid kvar till startdatum:
17 dagar
Tider
On 18:45 - 20:00
Studietimmar
20
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
12 st
Arr nr.
1044390
Platser kvar
Ja
Pris
1 550 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svenska från dag 1

Senioruniversitetet i Linköping

Senioruniversitetets aktuella program