Data för ovana seniorer 65+, fortsättning

Du lär dig hur internetbank och Mobilt Bank-ID fungerar och hur du för över bilder från telefonen till datorn. Du får också kunskap om olika antivirusprogram. Kursen ges i Uddevalla

Kursen vänder sig till dig som har gått vår grundkurs "Data för ovana användare" och för dig som redan har liknande erfarenheter. Du ska vara pensionär som helt eller delvis lämnat yrkeslivet för att delta på våra 65+ kurser

I denna kurs använder vi datorer med Windows 10.

Målgrupp

Denna kurs är för dig som vill använda din dator för dina vardagliga behov, till exempel hur du kan betala dina räkningar, hålla koll på bankkonton, vi tar upp information om Mobilt Bank-ID, handla på Internet m.m. Kursen går i lugn.

Förkunskaper:

God datavana.

Mål

Syftet med kursen är att du självständigt kunna använda Internet för att underlätta din vardag.

Innehåll:

• Vad är ett Mobilt Bank-ID?
  • Hur fungerar en Internetbank?
  • Installationer
  • Bilder från telefon till dator
  • Säkerhet

Arbetssätt

Undervisningen är lärarledd med många tillfällen till praktiska övningar.

Folkuniversitetet Uddevalla. Tfn: 0522-777700
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Östergatan 18 A, 45130 UDDEVALLA
30 apr 2020
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
101 dagar
To 13:30 - 16:00
(En studietimme är 45 minuter)
5 st

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.