Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

3D-printing – i rymden!

3D-printing – i rymden!

Kom och träffa Petter Hagqvist och Almir Heralic, båda med doktorsexamen från Högskolan Väst. De berättar om sitt projekt, utvecklingen av en 3D-metallskrivare som ska hjälpa till att ta fram reservdelar i rymden.

I den här föreläsningen får ni möjlighet att träffa Petter Hagqvist och Almir Heralic, båda med doktorsexamen från Högskolan Väst. Nu arbetar de i sitt nyetablerade företag Procada med utvecklingen av en 3D-metallskrivare.

Den ska kunna fungera i rymden och målet är att den finns med på den första bemannade rymdturen till Mars! Där ska den kunna hjälpa rymdteamet med att bygga reservdelar och verktyg i metall.

Men deras 3D-printer skall även göra nytta här på jorden. Där kan deras projekt leda till stora fördelar i tillverkningsprocesser – framförallt lägre materialåtgång, möjlighet att viktoptimera och lägre miljöpåverkan

Föreläsningen arrangeras med stöd av Folkuniversitetsföreningen

Plats:

Kajkanten
Restaurang och Café.

Kostnad:

Fri entré.

OBS! Begränsat antal platser. Anmälan krävs.

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Uddevalla. Tfn: 0522-777700
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Kursstart
4 mar 2020
Slutdatum
4 mar 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
36 dagar
Tider
On 17:00 - 18:30
Studietimmar
2
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1048786
Platser kvar
Ja
Pris
0 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.