Bokslut och årsredovisning enligt k2 regelverk

För dig som vill kunna upprätta årsbokslut och årsredovisning. Vi tar upp delar av årsredovisningslagen och bokföringslagen, samt periodiseringar och värdering vid bokslut. Kursen ges i Uddevalla.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som har erfarenhet av löpande bokföring. Du vill öka dina kunskaper för att självständigt kunna upprätta bokslut och årsredovisning.

Mål

Efter kursen ska du kunna upprätta bokslut och årsredovisning. Du ska förstå sambandet mellan det löpande bokföringsarbetet och ett upprättat bokslut, hur du arbetar med avskrivningar och hur du värderar tillgångar och skulder.

I kursen varvas teori med praktiska övningar och gemensamma genomgångar
  • Regler och krav för bokslut och årsredovisning
  • Arbetsgången vid bokslutsarbetet
  • Värdering av tillgångar och skulder
  • Avskrivningar
  • Bokslutsdispositioner
  • Beräkning av bolagsskatt etc
  • Inkomstdeklarationen
  • Årsredovisningen

Kursintyg

Vid begäran skriver vi gärna ett kursintyg för aktuell kurs vid 75 procents närvaro.

Linn Delin Mitt namn är Linn Delin, jag är auktoriserad lönekonsult genom SRF, samt redovisningsekonom och driver till vardags LD Konsult Redovisning AB i Lysekil. På byrån arbetar... Läs mer om Linn Delin

Folkuniversitetet Trollhättan. Tel: 0520 - 50 50 75
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Östergatan 18 A, 45130 UDDEVALLA
27 feb 2020
Slutdatum
16 apr 2020
Antal veckor
8 veckor
Tid kvar till startdatum:
38 dagar
To 09:00 - 12:15
(En studietimme är 45 minuter)
8 st
6 575 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.