Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Frisk utan fusk – vetenskapliga svar på hälsomyter

Frisk utan fusk – vetenskapliga svar på hälsomyter

Kan man fuska sig till en bättre hälsa? Vi möts dagligen av påståenden om vad som är bäst för kroppen. Myterna kring hur vi håller oss friska är många och motsägelsefulla. Hur kan vi leva ett hälsosammare liv – egentligen?

Innehåll

Välkommen till en föreläsning där du får vetenskapliga och välgrundade svar på de vanligaste frågorna om kost, träning och hälsa.

Fungerar detox och hälsoshots? Är till exempel kokosoljan så bra som folk säger och kan C-vitamin bota förkylning? Kan sötningsmedel verkligen orsaka cancer och kan man påverka sin tarmflora? Hur ska man egentligen veta vad man kan lita på?

– Det är skrämmande hur lätt det är att sprida ovetenskapliga och osanna budskap kring hälsa i dag. Många människor följer hälsoråd som bygger på felaktiga grunder och det är både synd och onödigt.

Det säger Maria Ahlsén och reder ut vad som är nyttigt, vad som är onödigt och vad som till och med kan vara farligt – och förklarar varför. Hon lyfter fram det som verkligen ger positiva effekter och gör det enkelt att leva hälsosammare.

Maria Ahlsén är en uppskattad föreläsare och det är andra gången hon föreläser om kost, hälsa och träning på Folkuniversitetet.

Mål

Efter föreläsningen är du förhoppningsvis mer rustad att kunna bedöma hur trovärdiga rön om bättre hälsa är.

Boken Frisk utan fusk – vetenskapliga svar på hälsomyter

Föreläsningen tar avstamp i den nyutgivna boken Frisk utan fusk – vetenskapliga svar på hälsomyter kommer att finnas till försäljning under kvällen med möjlighet till signering. Författare till boken är Maria Ahlsén, medicine doktor i fysiologi och biokemist, och Jessica Norrbom, molekylärbiolog och medicine doktor i fysiologi.

Föreläsaren

Maria Ahlsén är biokemist och har doktorerat i fysiologi på Karolinska Institutet. Hon är lic. kostrådgivare och har skrivit böcker om kost, träning, stress och hälsa. Hon är en uppskattad föreläsare inom kost, stress och hälsa samt undervisar på högskolor. Maria är engagerad i att sprida vetenskapligt baserad information inom hälsoområdet. .

Länkar

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
10 mar 2020
Slutdatum
10 mar 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
41 dagar
Tider
Ti 18:00 - 20:00
Studietimmar
2
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1039264
Platser kvar
Ja
Pris
250 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners