Fermentering - Fruktkimchi - Nyhet!

Vi utforskar olika sätt att förädla grönsaker - med smak, näring, ekonomi och miljö i fokus. En smakrik tur bland bubblande möjligheter i Kungsbacka!

Målgrupp
Kursen riktar sig till den som vill komma igång med egen fruktkimchi. Detta är en grundkurs!

Mål
Kursens mål är att motivera en matsmart vardag, utöka självhushållningen samt öka kunskaperna om flera historiskt intressanta specialiteter.

Innehåll och arbetssätt
Kursdeltagarna får kunskap och motivation att förädla och tillaga fruktkimchii - en traditionell koreansk fermenterad rätt i modernare tappning. Fruktkimchi är en slags chutney, ett gott tillbehör till alla asiatiska rätter och med samma goda bakterier som traditionell kimchi. Ur innehållet:

• Praktiska exempel och genomgångar
  • Smakupplevelser
  • Delande av erfarenheter och tips
  • Fakta om fermentering
  • Teori balanseras med praktiska moment samt delande samtal kring erfarenheter och idéer. Kursdeltagarna är välkomna med ord och handling.

Litteratur och material
Kursledarnas eget material. Rekommendationer på litteratur kommer att ges under kursen.

Susanna Walfridsson

Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Norra Torggatan 8, 43430 KUNGSBACKA
22 apr 2020
Slutdatum
22 apr 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
85 dagar
On 18:00 - 20:15
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Pensionärsuniversitetet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.