CGRP-forskning ledde till nya migränmediciner

Föreläsningen ges i samarbetet med Huvudvärksföreningen Stockholm i syfte att presenter aktuell forskning om migrän och huvudverk.

OBS! Anmäl dig via boka-knappen här på hemsidan. Tyvärr har vi inte resurser för att ta emot anmälningar till våra gratisföreläsningar via telefon och e-post. Tänk på att du bara kan boka en plats per person. Vi hoppas att du förstår.

Från de första fynden av CGRP i trigeminussystemet till förståelse av distribution i migränrelaterade områden i hjärnan.
Vi tar oss från de första kliniska fynden där CGRP är den enda molekylen som frisätts vid primär huvudvärk och som korrelerar med smärtan. Under 2000-talet sker en utveckling av små molekyler mot CGRP-receptorn vid akut migrän till monoklonala antikroppar som profylax vid kronisk migrän.
Vad är på gång nu? Hur har det gått i klinisk praxis?

Föreläsare:Lars Edvinsson, professor i medicin vid Lunds universitet, forskaren bakom CGRP.

Ta gärna med en vän som kan bli medlem i Huvudvärksföreningen Stockholm till kampanjpris 50 kronor. Betala gärna med jämna pengar kontant eller med Swish

Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
27 feb 2020
Slutdatum
27 feb 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
39 dagar
To 18:00 - 19:30
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test.

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners