Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Kreativt skrivande fortsättning

Kreativt skrivande fortsättning

Kreativt skrivande rymmer allt från prosa och lyrik till drama och sångtexter. Detta är en fortsättningskurs för dig som vill fördjupa och finslipa dina färdigheter.

Kursinnehåll

Detta är en kurs för dig som har gått skrivarkurser förut och vill fortsätta att utvecklas och prova på att skriva i olika genrer. Med hjälp av inspirerande litteraturexempel undersöker vi hur författarna gör för att skapa en träffande karaktärsbeskrivning, en rytmisk dikt eller en trovärdig dialog.

Du kommer att få fördjupade kunskaper om skrivandets hantverk och genom olika skrivövningar bredda dina färdigheter och utveckla din förmåga att ge litterär gestalt åt både egna erfarenheter och fantasier. För att skriva krävs inspiration men också transpiration. Kontinuiteten i skrivandet är lika viktig som inspirationen. Därför är skrivuppgifterna ibland styrda med deadline och ibland fria.

Du får skriva med alla dina sinnen öppna och släppa loss fantasin. Att iaktta verkligheten och omsätta den till fiktion är en konst och det kommer du att få träna på! Du kommer också att få studera olika berättartekniska begrepp, öva på miljöbeskrivning, persongestaltning, konflikt (framåtrörelse i en text) och dialog.

När kursen är slut kommer du att ha skrivit flera texter och fått med dig en mängd nya erfarenheter och idéer. Kanske har du ett färdigt kapitel till din framtida roman, eller en novell till din novellsamling.

Kursupplägg

Genom att diskutera och bearbeta dina egna texter, samt ge och ta emot respons, fördjupar du dina kunskaper om ditt eget skrivande. Du bör alltså vara beredd på att lägga ner tid på hemuppgifter, både på att skriva själv och att läsa de andra deltagarnas texter. Kursen ges varannan vecka med totalt sex träffar.

Målgrupp

Du som har ett genuint intresse för litteratur och vill lära dig att skriva bättre. Du har skrivit en del och vill fortsätta att utveckla din kreativitet och ditt skrivande.

Mål

Att du ska finna glädjen, inspirationen och verktygen för att kunna gå vidare med ditt skrivande. Kreativitet och skrivglädje är den här kursens kärna!

Kursledare

Katarina Karp Katarina (Nina) Karp undervisar på Roman och novell samt författarkurserna i Malmö Läs mer om Katarina Karp

Har du frågor?

Kontakta
Kursverksamheten i Malmö
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Kursstart
2 mar 2020
Slutdatum
25 maj 2020
Antal veckor
13 veckor
Tid kvar till startdatum:
36 dagar
Tider
Må 18:00 - 20:15
Studietimmar
18
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
1049650
Platser kvar
Ja
Pris
2 645 kr

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Namn
Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)
E-postadress

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
E-post: kurser.syd@folkuniversitetet.se
Tel: 040-6918320