Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Filmmanus, sommarkurs

Filmmanus, sommarkurs

Är du intresserad av film? Har du funderat på hur det går till att skriva ett filmmanus? Då är Skrivarakademins sommarkurs rätt för dig! Kanske har du redan en idé som du vill utveckla till en kortfilm eller till en pilot för en långfilm. Eller också vill du bara lära dig grunderna i ett filmiskt berättande och fördjupa dina kunskaper.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är filmintresserad och vill lära dig grunderna.

Ur innehållet

  • Skrivprocessen. Hur går det till att skapa starka filmkaraktärer?
  • Den klassiska dramaturgin - treaktsstrukturen; anslag, konfliktpresentation, akt-vändpunkter, upptrappning, konfliktlösning och avtoning.
  • Huvudhandling och bihandlingar.
  • Alternativa dramaturgimodeller - resan, episkt berättande, flerhandlingsstrukturer, lyriskt berättande, associativt/drömskt berättande, mytens berättarstruktur.

Kursupplägg

Under ledning av professionell manusförfattare/dramaturg lär du dig grunderna i filmiskt berättande. Du lär dig gestalta fängslande filmkaraktärer. Du lär dig skriva filmiskt i starka bilder och fokuserar på karaktärens handlingar.Utifrån gruppens behov gör vi olika skrivövninga, talar filmdramaturgi och studerar scener ur filmer. Du skriver hemuppgifter och får respons. Om du vill utveckla en egen idé skriver du synopsis, scenlista och sist manuset, till en max 15 minuter lång film. Du utgår från händelser som på olika vis har berört dig när du skapar ditt filmmanus. Förutom kursledarens professionella genomgång bidrar gruppen med många och spännande idéer och infallsvinklar på det du har skrivit.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen är regissör och manusförfattare med TV-producentutbildning på TV4, manusutbildning på DI och scriptdoctorutbildning på SVT. Han har skrivit långfilmsmanus med stöd av Svenska Filminstitutet, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern. Peter håller kurser i att skriva filmmanus vid flera svenska universitet.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen Peter är regissör och manusförfattare, utbildad på TV4, Dramatiska Institutet och SVT. Läs mer om Peter Bull-Simonsen

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
22 jun 2020
Slutdatum
26 jun 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
155 dagar
Tider
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:00 - 15:15
On 10:00 - 15:15
To 10:00 - 15:15
Fr 10:00 - 15:15
Studietimmar
30
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1048541
Platser kvar
Ja
Pris
4 300 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Språktest/Language test

Gör ett webbaserat språktest och testa dina språkkunskaper online. /Web-based language test. 

Samarbetspartners

Folkuniversitetets studieservice samarbetar med flera föreningar och aktörer i Stockholm.

Våra samarbetspartners