Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Författarskolan, distans

Författarskolan, distans

Har du en idé till en roman? Eller skriver du kanske på en novellsamling? Kanske har du just påbörjat ett manus eller också är du inne i slutfasen och vill få kommentarer innan du skickar det vidare till ett förlag?

På vår skrivarkurs som går helt på distans kan du vara uppkopplad när det passar dig själv så länge du håller kursens deadlines. På Skrivarakademins författarskola får du hjälp med ditt manus oavsett om du precis har påbörjat ditt projekt eller om du redan har en roman i byrålådan.

I en liten grupp, under lärarhandledning, får du fördjupa dig i din text.

Förkunskaper
Du bör ha gått en eller flera mer grundläggande skrivarkurser eller på annat sätt ha skaffat dig kunskaper om de vanligaste berättartekniska begreppen. Det är viktigt att du har en tydlig idé om vad du vill skriva om redan från början . Du måste vara beredd på att lägga ner tid på kursen så att du kan hålla dina "deadlines", för om du inte gör det drabbas hela gruppen. Du ansöker med en motivering till varför du vill gå kursen och måste bifoga arbetsprover (2-5 A4 sidor) med din ansökan

Kursupplägg

Kursen äger rum på en internetbaserad plattform som bara du, din lärare och dina kurskamrater har tillgång till. Det är där du kommunicerar med de andra deltagarna och med läraren. På plattformen finns enkla och detaljerade instruktioner om hur du går tillväga. Kursen innehåller sju inlämningstillfällen. Dessa infaller varannan vecka och du får även tillgång till föreläsningar. Du får lämna in max 10 sidor per inlämningstillfälle. Du får respons av läraren och av de andra i gruppen och bidrar också med dina egna synpunkter på de andras texter.

Kursledare

Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner. Nu senast romanen Dagarna hans brann, 2019. Erik arbetar även med manusbearbetning.

Länkar

Kursledare

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Stockholm
direkt@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Information

Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Kursstart
19 feb 2020
Slutdatum
27 maj 2020
Antal veckor
15 veckor
Tid kvar till startdatum:
24 dagar
Studietimmar
32
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
8 st
Arr nr.
1044329
Platser kvar
Ja
Pris
4 950 kr