Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Digital fotografering, grundkurs (en dag)

Digital fotografering, grundkurs (en dag)

Äger du en digital systemkamera men har fastnat vid auto-funktionen? Vill du lära dig mer om kamerans funktioner och finesser och om hur man komponerar bra bilder? Då är denna kurs något för dig!

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna inom fotografering med digital systemkamera. Du behöver ta med dig egen digital systemkamera till kursen. Inga förkunskaper inom fotografi krävs.

Mål

Målet med kursen är att du genom grundläggande kunskaper inom såväl kamerateknik som bildkomposition ska lära dig att ta bättre bilder.

Innehåll och upplägg

Genomgångar av teori varvas med praktiska övningar och diskussioner kring och analys av egna och andras bilder. Vi går igenom grunderna inom kamerateknik, fotograferingsteknik, bildhantering och utskriftshantering. Kursen behandlar även bildkomposition, ljus och perspektiv.

Kursmaterial

Du behöver ta med dig en egen digital systemkamera. Ta även gärna med kamerans instruktionsbok samt, om du vill, några egentagna bilder som du tycker om, gärna på ett USB-minne.

När pågår kursen?

Kursen ges lördag 28 mars 2020, kl. 10.00-16.00. Vi tar en lunchpaus på ca 45 min.

Rabatter vid Folkuniversitetet i Uppsala

Återanmälningsrabatt 10 %
Rabatten gäller om du anmäler dig till en ny kurs hos oss direkt nästföljande termin. För att få tillgång till denna rabatt behöver du uppge vid anmälan (i meddelandefältet) att det gäller en återanmälan samt välja att betala kursen via faktura.

Studentrabatt 20 %
Du som är student (ej doktorand) vid ett universitet i Sverige får 20 % rabatt på kursavgiften. För att få tillgång till rabatten behöver du uppge att du är student vid anmälan (i meddelandefältet) samt välja att betala kursen via faktura.

Olika rabatter kan inte kombineras.

Länkar

Kursledare

Johan Margulis

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet i Uppsala
info.uppsala@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 UPPSALA
Kursstart
28 mar 2020
Slutdatum
28 mar 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
63 dagar
Tider
Lö 10:00 - 16:00
Studietimmar
7
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1045661
Platser kvar
Ja
Pris
850 kr

Nyhetsbrev