Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Aboriginal art - Dot Painting

Aboriginal art - Dot Painting

Med inspiration från Australiens Aboriginer, deras kultur och konst, skapar vi bilder i punktmåleri.

Innehåll

Här får du ta del av Aboriginernas historia och kultur, lära dig om drömtiden med händelserika myter och legender samt få en inblick i Aboriginernas spännande bildkonst och symbolvärld. Vi riktar in oss mot Aboriginernas moderna konst och måleritekniken dot painting.

På ett lekfullt och undersökande sätt kommer vi framställa bilder med hjälp av olika tekniker och material men ha störst fokus på punktmåleri med akrylfärger. Allt för att du ska få inspiration till eget bildskapande!

Kursupplägg

Genom bildsamtal och visualiseringsövningar kommer vi väcka upp vår fantasi och relation till bildernas innehåll och symboliska berättelser.

Kursen innehåller även arbete med grundläggande kunskaper i färglära och olika begrepp inom ämnet bild som blir aktuella under bildskapandets gång.

Målgrupp

Kursen riktar sig till vuxna.

Förkunskaper

Ingen förkunskap krävs. Kursen passar både dig som är nybörjare och dig med tidigare erfarenhet inom måleri. Du vägleds utifrån den konstnärliga nivå som du befinner dig på.

Material

Till första kurstillfället behöver du inte ta med något material utan det finns på plats. Kursledaren kommer gå igenom vilket grundmaterial du behöver och dela ut inköpslista vid kursstarten. Kostnaden för material kommer röra sig runt 250 kr.

Kursledare

Annika har ett stort intresse för bildskapande och symboler från våra drömmar, myter och sagor. Hon är utbildad symbolpedagog och sin konstnärliga kunskapsbakgrund har hon från bl.a. kursverksamhet vid Liljeholmens folkhögskola, Rimforsa.

Hennes främsta mål är att du som går hennes kurs ska få uppleva skapandet som något glädjefullt, något som kan bygga självkänsla och självförtroende och berika livet.

Länkar

Kursledare

Annika Gunnarsson

Har du frågor?

Kontakta
Kundtjänst i Linköping
info.linkoping@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
S:t Larsgatan 44, 58223 LINKÖPING
Kursstart
29 feb 2020
Slutdatum
4 apr 2020
Antal veckor
6 veckor
Tid kvar till startdatum:
32 dagar
Tider
Lö 13:45 - 16:00
Studietimmar
18
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
6 st
Arr nr.
1042498
Platser kvar
Ja
Pris
1 275 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svenska från dag 1

Senioruniversitetet i Linköping

Senioruniversitetets aktuella program