Så påverkar sociala relationer ungas hälsa

Trots att unga själva idag håller med om att de har det ganska bra, uppger många att de samtidigt mår dåligt. Hur är det möjligt?

Jo, genom att de befinner sig mitt i en social miljö med olika relationer och nätverk som påverkar dem. Relationerna till kompisar och till familjen kan vara stödjande och skyddande men även negativa och rent av destruktiva. I ett föränderligt samhälle där kraven är höga är våra sociala relationer viktiga för vårt välmående. I den här föreläsningen visar Mikael Ahlborg hur känsliga ungdomar är i sin sociala miljö, exempelvis sin plats i kompisgänget. Om vi förstår mer om hur ojämlikheter i hälsa bland unga kan förklaras och synliggöras, kan både skola och vård arbeta bättre för att hjälpa ungdomar.

Under kvällen får du även ta del av en dansuppvisning av ungdomar som satt ihop ett program specifikt för kvällen. Efter föreläsningen deltar de i samtal om forskarens ämne.

Föreläsare

Mikael Ahlborg är doktorand inom hälsa och livsstil vid Högskolan i Halmstad.

Praktisk information

Evenemanget äger rum på Kulturhuset Najaden och är gratis för dig under 20 år och över 65 år.

Hedvig Weibull
hedvig.weibull@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Fiskaregatan 21, 30290 HALMSTAD
10 mar 2020
Slutdatum
10 mar 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
47 dagar
Ti 18:00 - 19:30
(En studietimme är 45 minuter)
1 st

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish

Prenumerera på nyhetsbrevet!

Ort
(Falkenberg, Halmstad, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö eller Växjö)