Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Beskärning av träd och buskar

Beskärning av träd och buskar

När man ska beskära vinbärsbuskar, äppelträd coh silverpäron? Vilka är JAS-månaderna och vilka växter bör man beskära då? Vad händer om jag klipper vid fel tidpunkt på året? Här lär du dig att beskära sommarens och höstens alla klätterväxter, häckar, buskar och träd så att du får så rik blomning och växtlighet som möjligt. Du lär dig också att forma och begränsa dina plantor som du vill.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna vad gäller beskärning av buskar och träd.

Mål
Du ska känna till coh förstå de viktigaste principerna vad gäller beskärning av klätterväxter, häckar, buskar och träd. Du skall ha kunskap om vad som kan beskäras vid tidpunten för föredraget samt vilka växtslag man bör vänta med att beskära till en annan period på året samt varför det är så. Hur man lägger ett snitt och vilka verktyg som är lämpliga att använda ska du känna till efter genomgången kurs. Du skall också ha fått svar på dina frågor vad gäller beskärning.

Innehåll
Vi pratar om olika typer av beskärning och vad som skiljer dem åt samt varför man beskär på olika sätt. Vi pratar också om hur man utför beskärningen, när man bäst gör det för olika sorters buskar och träd samt hur mycket man kan ta när man beskär. Vi lär oss se skillnad på frukt- coh bladknoppar samt går igenom lite generlla regler och får tips som är bra att känna till när man skall börja beskära. Vi tittar också på verktyg som är bra att använda vid beskärning.

Arbetssätt
Kursen/föredraget är i form av en presentation med bildvisning och du har möjlighet att ställa frågor under presentationen. Vi tittar också på grenar från några buskar och träd för att få en tydlig bild av olika knoppars utseende och för att kunna förstå de teoretiska tankarna också i praktiken.

Kursmaterial
Kursledaren håller presentationen utifrån sitt eget material och du kan med fördel föra anteckningar så att du har lite noteringar att ta fram när det blir dags att friska upp minnet innan det är dags att beskära i praktiken på hemmaplan.

Kursledare

Anette Altré - Jag vill inspirera och motivera deltagarna att använda sig av den inneboende, kraftfulla förmågan att påverka sitt välbefinnande på alla möjliga plan med hjälp av... Läs mer om Anette Altré

Har du frågor?

Kontakta
Folkuniversitetet Kungsbacka Tel: 0300 - 68 61 20
kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Norra Torggatan 8, 43430 KUNGSBACKA
Kursstart
10 jun 2020
Slutdatum
10 jun 2020
Antal veckor
1 veckor
Tid kvar till startdatum:
143 dagar
Tider
On 18:15 - 20:30
Studietimmar
3
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
1 st
Arr nr.
1048982
Platser kvar
Ja
Pris
450 kr

Gör som Rebecka – följ dina drömmar!

Stöd och matchning

Du väljer själv vem som ska hjälpa dig att hitta ett jobb. Vi på Folkuniversitetet vet att kunskap förändrar. Hos oss får du mer!

Läs mer om Stöd och matchning

Pensionärsuniversitetet

Kursintyg

Efter en avslutad kurs kan du begära att få ut ett intyg som redogör för kursens innehåll. För att få ett intyg krävs en närvaro på minst 75 %.

Hör av dig till Kundcenter Folkuniversitetet Väst (kundcenter.vast@folkuniversitetet.se) om du vill ha ett kursintyg. Observera att om intyget är från en kurs som avslutades för mer än ett år sedan, kommer du att få betala en administrativ avgift på 150:-.