Sök Meny

Sök kurser & utbildningar

Arabiska A1 del 3

Arabiska A1 del 3

Arabiska A1 del 3

Det här är den tredje kursen i arabiska på nivå A1. Du lär dig att klara av fler enkla vardagssituationer. Du övar på att tala så att du snabbt blir bättre på att kommunicera på arabiska.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som har läst arabiska A1 del 2 i sin helhet eller på annat sätt fått motsvarande kunskaper i arabiska.

Mål

Efter kursen har du en stor del av kunskaperna i arabiska på nivå A1 enligt Europarådets referensram för språk. När du har uppnått nivå A1 kan du presentera dig själv och fråga andra om deras namn och var de bor. Du kan förstå och använda enkla ord och fraser som rör dina behov eller konkreta vardagssituationer. Du kan samtala med någon som talar långsamt och tydligt.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig:

  • vanliga ord och enkla fraser
  • berätta om dig själv
  • ställa enkla frågor och förstå enkla svar
  • grundläggande grammatik
  • tala och skriva på arabiska om enkla ämnen
  • kultur och samhällsliv där språket talas

Kursupplägg

Undervisningen sker huvudsakligen på arabiska och fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi utgår från praktiska situationer och arbetar med par- och gruppövningar, hörförståelse och konversation. Du förväntas vara aktiv på lektionerna och har goda möjligheter att påverka kursens innehåll och upplägg. Räkna med några timmars hemarbete mellan kurstillfällena.

Lärare

Din lärare har arabiska som modersmål eller har bott en längre tid i ett arabisktalande land. Pedagogen har i regel en akademisk examen och goda pedagogiska kunskaper som ligger till grund för en omväxlande och stimulerande undervisning.

Kurslitteratur

Du använder modern kurslitteratur som innehåller övningar i alla språkfärdigheter: läsa, höra, skriva och tala. Kurslitteratur ingår inte i priset för kursen. Information om vilken bok du ska använda och var du kan köpa den följer vanligtvis med kallelsen till kursen.

Länkar

Kursledare

Bassam Achour

Har du frågor?

Kontakta
Javier Béjar Leceta
javier.bejar@folkuniversitetet.se

Kontakta mig

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila

Boka nu!

Plats
Döbelnsgatan, 90330 UMEÅ
Kursstart
4 maj 2020
Slutdatum
1 jun 2020
Antal veckor
5 veckor
Tid kvar till startdatum:
146 dagar
Tider
Må 18:00 - 20:30
Studietimmar
15
(En studietimme är 45 minuter)
Tillfällen
5 st
Arr nr.
1043450
Platser kvar
Ja
Pris
1 420 kr

Rabatt på böcker