Ansökan om intyg för au-pairer

Folkuniversitetet utfärdar anmälningsintyg som du kan skicka till Migrationsverket eller svenska ambassader runt om i världen för att ansöka om uppehållstillstånd för din blivande au-pair.

Ansökningsinformation

För att din ansökan ska bli godkänd krävs följande:

• Au-pairen ska vara anmäld på valfri kommande kurs i svenska i Kristianstad. Observera dock att Migrationsverket ställer vissa krav avseende bl a lägsta antal undervisningstimmar i veckan samt vem som står för kostnaden
  • Kursavgiften ska vara förbetald med kort (ej fakturabetalning)
  • Au-pairens fullständiga personuppgifter, inklusive födelsedatum, ska anges i kursanmälan
  • Ange fullständiga personuppgifter, inklusive personnummer, på en vuxen i värdfamiljen som "Annan betalare" i kursanmälan

Au-pairen är nu inbokad enligt ovan. Hur går jag vidare?

• Högerklicka på "Boka kursen nu" och välj "Öppna länk i ny flik" och välj sedan "Use the English booking form"
  • Fyll i au-pairens personuppgifter, inklusive födelsedatum
  • Ange i meddelandefältet om du vill få intyget via brev eller hämtar det på vårt kontor
  • Välj "Credit Card" som betalningsmetod
  • Välj "Other invoice recipient" och fyll i personuppgifter på en vuxen i värdfamiljen, inklusive personnummer
  • Klicka på "Book course" och fortsätt med kortbetalningen

Vad händer sen?

Vi tar emot och bearbetar din ansökan under ordinarie öppettider. Det kan ta oss mellan 1-2 arbetsdagar att utfärda och skicka intyget/ha det färdigt för upphämtning.

Gunilla Olsson
gunilla.olsson@folkuniversitetet.se

Boka nu!

Löpande kursstart
Tid kvar till startdatum:
19 dagar

Behöver du hjälp?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig att hitta rätt kurs eller nivå.
info.karlskrona@folkuniversitetet.se

Vilken språknivå ska jag välja?

Våra språkkurser är indelade i sex nivåer.

Läs mer om vilken nivå som passar dig!

New in Sweden?

Do you want to learn Swedish for free? Do you want to start working as soon as possible? Whether you moved to Sweden for asylum, work or a loved one, we will help improve your Swedish.

More about life in Swedish