Sök Meny
Skolor och elever

Våra skolor

Bland våra skolor finns konstnärliga utbildningar inom dans, konst, foto, musik och hantverk. Här hittar du också fristående gymnasieskolor, komvux, sfi, särvux och Folkuniversitetets YH-utbildningar.

Folkuniversitetet driver även fyra folkhögskolor samt hantverksskolor och  montessoriskolor. Här hittar du även senior- och pensionärsuniversitet och internationella språkskolor med möjlighet att studera utomlands.

Balettakademien, dansskolor

Balettakademien finns i Stockholm, Göteborg och Umeå. I Linköping finns Dansstudion Östergötland.

Estetiska skolor

Här hittar du våra skolor med längre utbildningar inom konst, musik och kultur. Utbildningarna är förberedande för högre studier eller leder direkt till yrkesarbete.

Skrivarakademin

Kom igång med ditt skrivande! Skrivarakademin kan följa dig hela vägen från din första skrivövning till din debut.

Internationella skolor

Studera språk utomlands - vi finns i många länder runt om i världen.

Hantverksskolor

Här hittar du våra längre heltidsutbildningar inom hantverk. Alla utbildningar berättigar till studiemedel. Utbildningarna är yrkesförberedande.

YH-utbildningar

Folkuniversitetet har YH-utbildningar inom många olika branscher. Utbildningarna är avgiftsfria, berättigar till studiemedel och sker i samarbete med arbetslivet.

Gymnasieskolor

På Folkuniversitetets gymnasieskolor är det viktigt med goda lärmiljöer. Det är också vår gemensamma målsättning, att varje skola ska präglas av en atmosfär där studiero och personligt bemötande går hand i hand.

Komvux

På Komvux på Folkuniversitetet kan du komplettera dina betyg inför högskolestudierna eller gå en utbildning som leder till en ny yrkeskarriär.

Konst- och kulturutbildningar

Alla konst- och kulturutbildningar berättigar till studiemedel. De är förberedande för högre utbildning eller leder direkt till yrkesarbete. Folkuniversitetet är huvudman för konst- och kulturutbildningar på en rad välkända skolor.

Sfi - Svenska för invandrare

Folkuniversitetet har mycket lång erfarenhet av att ge kurser i sfi - svenska för invandrare. Med hjälp av våra duktiga och engagerade sfi-lärare får du möjlighet att börja arbeta eller utbilda dig i Sverige.

Folkhögskolor

Folkuniversitetets fem folkhögskolor är politiskt, religiöst och fackligt obundna.

Montessoriskolor

Maria Montessori visste vad varje förälder vet - nämligen att alla barn är nyfikna, fulla av upptäckarglädje och ivriga att pröva på och lära nya saker.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila