Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Balettakademien Göteborg

Elever ur avgångsklassen musikal 2017

Balettakademien Göteborg

Balettakademien är en av Nordens ledande skolor för dig som satsar på en framtid som professionell musikalartist eller dansare.

På våra treåriga yrkesutbildningar Musikalutbildningen och Dansutbildningen utvecklas du tekniskt och konstnärligt under ledning av lärare med lång erfarenhet från branschen. Pedagogiken bygger på en helhetssyn där skolans kollegium samverkar över ämnesgränserna för att möta varje student individuellt. Det gör att dina förmågor får den skärpa och stringens du behöver för en karriär på musikal- eller dansscenen.

Balettakademiens yrkesskola har under sina 30 år utvecklats i relation till branschen du möter som artist. Vi samarbetar med teatrar, dansscener och operahus i Sverige och internationellt och engagerar gästpedagoger från branschen. Allt för att du redan under skoltiden ska få möjlighet att utveckla ett nätverk som öppnar dörrar inför framtiden.

Många framstående artister har börjat sin bana hos oss, till exempel Hanna von Spreti, Shirley Clamp, Lizette Pagler, Annika Herlitz, Anton Zetterholm, Martin Redhe Nord, Emmi Christensson, Peter Svenzon, Dan Langeborg, Therese Andersson, Soledad Howe och Niklas Andersson.

Tveksam till att bejaka artisten inom dig? Var inte det – ta chansen att nå din dröm!

 • Musikalutbildningen är en av Nordens absolut främsta. Vi har utbildat många artister som du ser i musikaler och shower i Sverige och utomlands.

  Musikalutbildningen

  Musikalutbildningen är en av Nordens absolut främsta. Vi har utbildat många artister som du ser i musikaler och shower i Sverige och utomlands.

 • Dansutbildningen är en yrkesutbildning med inriktning mot modern dans. Små klasser, starkt fokus på individuell utveckling och samarbeten med koreografer, scener och skolor i Sverige och utomlands gör utbildningen unik i Sverige.

  Dansutbildningen

  Dansutbildningen är en yrkesutbildning med inriktning mot modern dans. Små klasser, starkt fokus på individuell utveckling och samarbeten med koreografer, scener och skolor i Sverige och utomlands gör utbildningen unik i Sverige.

 • Balettakademien grundades i Stockholm 1957 av Lia Schubert. 10 år senare startade hon Balettakademien i Göteborg tillsammans med Claude Marchant.

  Om Balettakademien

  Balettakademien grundades i Stockholm 1957 av Lia Schubert. 10 år senare startade hon Balettakademien i Göteborg tillsammans med Claude Marchant.

Camilla Ekelöf berättar

Toggle module

Roderick - modern dans

Toggle module
Toggle module

Hitta till oss

Toggle module

Gamlestadsvägen 14, 415 02 Göteborg