Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Om Balettakademien i Stockholm

Om Balettakademien

BALETTAKADEMIEN I STOCKHOLM grundades 1957 och har utvecklats till en av Nordens ledande dansskolor. Många av Sveriges mest framgångsrika dansare, musikalartister och koreografer har utbildats på Balettakademien. Efter avslutad utbildning har elever från Balettakademien engagerats i kompanier som Cullbergbaletten, Nye Carte Blanche, E.L.D, Norrdans, Skånes Dansteater, Göteborgsoperan, Bounce och Modern Jazz Dans Ensemble, eller i någon svensk musikalproduktion. Många av våra tidigare elever arbetar också internationellt inom olika genrer.

Balettakademien i Stockholm var den första yrkesinriktade dansskolan som, till skillnad mot Operan där utbildningen var helt inriktad på klassisk balett, tillgodosåg det behov av mångsidigt utbildade dansare till musikaler, shower och modern koreografi. Balettakademien ville ge möjlighet till en allsidig utbildning som förutom klassisk balett omfattade även fridans och jazz. 1960 introducerade Balettakademien jazzdansen i Sverige, både som undervisning och på scen.

Under de sextio år som gått har Balettakademien vuxit och utvecklats, hela tiden med fokus på bredd och mångsidighet. Nu är vi inne på vårt sjätte decennium med oförminskad styrka och inspiration! Många lärare, koreografer och musiker har verkat framgångsrikt både inom och utanför skolan. Balettakademien har spelat en viktig roll för svenskt dansliv och för de stora förändringar som har skett sedan skolans start.         

Balettakademien flyttade 1996 till det specialbyggda huset vid parken på Birger Jarlsgatan 70. Byggnaden har rönt stor uppmärksamhet och arkitekturen har belönats med ett flertal utmärkelser. På ljusa och luftiga 3000 kvm ryms bland annat tio danssalar, varav en fullständigt utrustad föreställningsstudio - Scen Studio Fyra, elevpentryn, uppehållsrum, naprapatmottagning, styrketräningsrum, kostymförråd, sju omklädningsrum, och kaféet - den självklara träffpunkten. Här finns bästa möjliga förutsättningar och en stimulerande miljö för dans och kreativt skapande.

Om Balettakademien

Toggle module

Öppettider

Toggle module

Balettakademien Kundtjänst,
telefon 08-789 41 20

måndag-fredag 09.00-16.00

Kontoret
måndag-fredag 08.30-17.00

Receptionen, telefon 08-789 42 90
måndag-fredag 08.00-21.30
lördag 09.00-16.00
söndag 10.00-20.00

Avvikande öppettider vid lov och röda dagar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Toggle module

E-postadress
 

Följ oss!

Toggle module

I vårt hus finns även

Toggle module

Kafe Arte - kafé på Balettakademien

Telefon: 08-16 61 47

NAPRAPATERNA:
Leg.Naprapat Malin Flinck

Tfn.070-782 80 03
Naprapatenflinck@telia.com

Leg.Naprapat Anna Taube
Tfn . 070-588 73 63
Dansakuten@yahoo.se