Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
parkinson

Dans & Hälsa

Balettakademien i Umeå satsar på Dans och Hälsa!

Målet är att öppna upp för fler grupper i samhället. Ge fler chans att mötas, känna gemenskap och kunna ta del av dansen.

Hösten 2018 startar vi Dans för Parkinson.
Dansformen är speciellt utvecklad för personer med Parkinson. Ett roligt sätt att förbättra balans, smidighet och hållning.
Alla kan vara med - även du som har svårt och hämmas av balanssvårigheter eftersom nästan alla övningar kan genomföras sittande.
"Här är alla dansare, inte patienter, vi riktar oss mot det friska inte det sjuka. Det här är verkligen friskvård" - Åsa Elowson, Dans för Parkinsonpedagog.

Jenny Sjöberg är projektledare och har mångårig erfarenhet som danspedagog och leder Dans för Parkinson i Umeå. Som danspedagog har hon kunskaper med möjlighet att förändra, att få människor att mötas och att utveckla sitt känslo- och uttrycksregister. Dans är för olika typer av kroppar och ger hälsoeffekter till olika diagnoser och funktionsskillnader.

Dans för Parkinsonläger i Leksand 11-13 juni 2018
Från Kalix i norr till Ängelholm i söder har Parkinsonsjuka kommit till Leksand för att dansa. I tre Dagar har över 70 personer under ledning av danspedagoger dansat sig friska.

Dans För Parkinson (1)

 • Dans för Parkinson

  Datum: 28 jan 2020

  Dag & Tid: Ti 13:30-15:00

  Pris: 650kr

  Mer info

  Tid: Ti 13:30-15:00

  Lärare: Jenny Sjöberg
  Sandra Ingberg

  Antal veckor: 10

  Platser kvar:

  Dans för Parkinson

  Dans för ParkinsonDansformen är speciellt utvecklad för personer med Parkinson. Ett roligt sätt att förbättra balans, smidighet och hållning.Alla kan vara m