Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Föregående Nästa

Dans i Skolan

Dans germöjlighet till fysiskt aktivitet utan tävlan - här arbetar elevenutifrån sina egna förutsättningar. Vill ni göra ett dansprojekt på er skola? Ansök om medel från Skapande Skola i samarbete med Balettakademien.

Balettakademien samarbetar med flera skolor varje läsår, främst via Skapande Skola och Elevens val. Är du intresserad av att göra ett dansprojekt på din skola? Ring oss så hjälper vi dig med planering och genomförande.

Rörelse, varvat med teoretiskt arbete, är bevisat att främja inlärningsprocessen. Dans kan vara ett sätt! Balettakademien kan hjälpa er skola med inspiration och vägledning. Vi har över 45 års erfarenhet av att arbeta med barn och unga i kreativa processer.

Balettakademien vill att så många barn som möjligt får chansen att upptäcka glädjen i dansen. Via skolan är detta möjligt eftersom alla barn nås, oavsett bakgrund och förutsättningar.

Dans ger möjlighet till fysiskt aktivitet utan tävlan - här arbetar eleven utifrån sina egna förutsättningar. Dans är inte bara roligt, dans ger också andra mervärden som tillit till den egna förmågan, samarbete, hänsyn, beröring, lyssna till andras ideér etc. Målet är att stärka individen, öka självkänskan och främja gruppsammanhållningen.

Hör av dig till oss med din idé. Vi kan skräddarsy projekt som passar din skola. Nedan finns exempel på upplägg som inspiration.

Förslag på upplägg av projekt:
Dans på Schemat: I längre eller kortare period. Allt från enstaka prova-på-lektioner till intensivveckor, eller fast lektionstid varje vecka. Vi har också framarbetat koncept som knyter an till andra skolämnen såsom dansmatte, bokstavsdans och dansfilm.
Uppvisning som mål: Eleverna får ett tydligt mål om en uppvisning/föreställning som vi arbetar fram under perioden på er skola.
Titta på Dans: Balettakademien producerar egna barndansföreställningar. Ny barndansföreställning färdig att boka hösten 2019 – håll utkik! Tidigare föreställningar (i urval) – ”Pladask”, ”Plupp och de försvunna solstänken”, ”Plupp och bokstavsmysteriet”.

"Det var otroligt roligt och intressant. Väldigt lärorikt, och det gav både vuxna och barn så otroligt mycket. Dans, rörelseglädje och inblick i vad dans kan vara." Östermalmsskolan Umeå

"Tiden tillsammans med BA har varit fantastiskt inspirerande och lärorik både för elever och personal. Otroligt kunniga och pedagogiskt skickliga danslärare." Sjöfruskolan Umeå

Läs mer i vår folder - Skapande skola.

För mer information om Skapande skolas olika projektidéer kontakta anna.ostman-styrke@folkuniversitetet.se

Anlita oss!

Toggle module

Våra filmer

Toggle module
Toggle module

Våra partners

Toggle module