Sök Meny
Konst- och kulturskolor

Estetiska skolor

Här hittar du våra skolor med längre utbildningar inom konst, musik och kultur. Utbildningarna är förberedande för högre studier eller leder direkt till yrkesarbete.


Konst- och kulturutbildningar

På alla våra skolor finns längre utbildningar som berättigar till studiemedel, så kallade Konst- och kulturutbildningar


Animationsakademien

På Animationsakademiens utbildning Animation och Experimentfilm lär du dig att bli en filmskapare med animation som verktyg. Du hittar oss vid Telefonplan i Hägersten strax utanför Stockholm.

Arkitekturskolan STHLM

Om du tycker att arkitektur, inredning och landskap är spännande har du hittat till rätt ställe! Hos Arkitekturskolan STHLM kan du lära dig grunderna i arkitekturens förtrollande värld. Genom inspiration och kunskap om arkitektur i alla dess former vill vi visa dig att man kan skapa en rikare värld med hjälp av arkitektur.

Art College

Art College i Göteborg erbjuder heltidsutbildningar, terminsutbildningar men framförallt kurser inom det estetiska fältet.

Fotoskolan STHLM

En vision, en bild, en pixel. Frihet att upptäcka världen, växa och uppfinna. Skapa din egen plattform och definiera ditt uttryck genom att experimentera, praktisera och utmana. Gör det på våra två unika yrkeshögskoleutbildningar!

Gotlands tonsättarskola

Drygt 90% av våra studerande som söker sig vidare till någon av musikhögskolornas kompositionsutbildningar blir antagna. Vad kan det bero på?

Konstskolan

Behöver du arbetsprover för att söka vidare till högskola för att bli konstnär, designer eller grafisk formgivare? Konstskolan ger dig kunskaper och möjligheter att hitta just ditt uttryckssätt.

KV Konstskola

På KV Konstskola utvecklas du inom design, arkitektur och konst i alla former. Du får en bred utbildning som lägger grunden för din framtid inom ditt estetiska område.

Lunds Konst/Designskola

På Lunds konst/designskola utvecklar vi konst, design och arkitektur i alla former.

Modeskolan STHLM

Välkommen till Modeskolan STHLM - en perfekt start för dig som planerar en framtid inom mode, textil och design. På Modeskolan STHLM lär du dig hantverket och förbereder dig inför högskolestudier inom det textila området.

Skara Skolscen

Skara Skolscen är en teaterskola med en treterminers högskoleförberedande scenisk utbildning, som förbereder dig på de krav som ställs på professionella skådespelare.

Vadstena Sång och Pianoakademi

Välkommen till Vadstena Sång och Pianoakademi! Vi erbjuder en tvåårig studiemedelsberättigande heltidsutbildning inom sång och piano. Utbildningen vänder sig till dig som är pianist eller sångare och vill fördjupa dina kunskaper inom den västerländska konstmusiken och det kammarmusikaliska samarbetet mellan pianist och sångare.

Tipsa dina vänner, skriv ut eller maila