Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Boende

Bostad

I Göteborg är det ganska svårt att hitta bostad snabbt. Ta reda på vilka möjligheter som finns och sätt igång med bostadssökandet så snart du vet att du vill studera här. Under våra år som vi bedrivit utbildning så har det alltid ordnat sig för våra studenter. Antingen att de har hyrt i andra hand, varit inneboende eller hyrt ett fristående hus på någons tomt.

Vanliga lägenheter

Boplats är en lägenhetsförmedling i Göteborg. Där läggs lediga lägenheter från både kommunala och privata hyresvärdar ut. Att stå i kö hos Boplats kostar 100kr om året. Kötiden hos Boplats är en vanlig rangordning när lägenheter fördelas, men det finns också andra villkor som kan spela roll.

Boplats>>

Privata rum och lägenheter

Många privatpersoner hyr ett rum eller en del av en lägenhet eller villa. Ofta får de här bostäderna hyresgäster på rekommendation eller via annonser på exempelvis Blocket eller GP.

Tänk på att vara försiktig med förhandsbetalning och liknande när du letar boende - tyvärr förekommer det falska annonser då och då.

Pendla

Ibland kan det vara lättare att hitta boende i någon av kommunerna runt Göteborg. Det är många som pendlar till och från Göteborg.

För kortsiktiga lösningar kan du kolla på studenternas bosajt Housing Anywhere. Där kan den som ska göra exempelvis en utlandstermin lägga upp sin bostad för uthyrning.

Housing Anywhere>>

Ett annat alternativ kan vara bostadsdeal>>

Eller www.hyresbostad.se>>

Utbildningar

Toggle module