Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Om Modeskolan STHLM

Om Modeskolan STHLM

Modeskolan har rötter sedan början av 1980-talet och är en av Folkuniversitetets Konst- och Kulturutbildningar i Stockholm.

Heltidsstudier på Modeskolan STHLM

I början av 1980-talet startade utbildningen Mönsterkonstruktion och klädsömnadslinjen, en halvtidsutbildning som omfattade en termin. Fokus låg på konstruktion och sömnad, design upptog endast en mindre del av kursplanen. År 2007 kom Mönsterkonstruktion och klädsömnadslinjen att ingå i Modeskolan STHLM och bytte namn till Design, Konstruktion och Sömnad, en heltidsutbildning där design har stort utrymme.

Våra lokaler

Modeskolan STHLMs ljusa, fina och välutrustade sömnadsateljéer ligger i Folkuniversitetets vackra sekelskifteshus på Kungstensgatan 45. Vi har ett flertal industrisymaskiner, bra pressutrusting, flertal provdockor, stora höj- och sänkbara bord med gott om utrymme för varje studerande.
I huset hittar du också vårt trevliga kafé, Folkan. Där serveras lunchbuffé, kaffe, te, kalla drycker, smörgåsar, fikabröd med mera, allt med ekologisk prägel. Vill du hellre ta med egen mat kan du värma din måltid i elevköket.

Tillhör Folkuniversitetetet

Förutom ett stort utbud av kurser driver Folkuniversitetet även flera skolor, heltidsutbildningar, inom konst och kultur och bland dessa Modeskolan STHLM. Folkuniversitetet är en idéburen organisation, fristående från politiska, religiösa, kommersiella och fackliga intressen.

 

Vad kan du göra efter utbildningen?

Toggle module

Följ oss

Toggle module
Instagram

@modeskolansthlm

Facebook

folkuniversitetetmodeskolan

Film ReDesign

Toggle module