Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Kairo

Språkkurser i Kairo

På 600-talet f.Kr. skrev Herodes om Egypten att det finns ingen annan plats på jorden med så många ting av obeskrivlig storhet och det har inte ändrats sedan dess. Sfinxerna, Nilen, det gamla Luxor, pyramiderna – Egyptens kulturhistoria är fantastisk.

Relaterad information

Kairo ligger vid Nilen, ca 150 km in i landet från den egyptiska medelhavskusten. Staden existerade inte under den faraoniska tiden trots närheten till pyramiderna. De tidigaste arkeologiska lämningarna kommer från den romerska perioden och består av resterna av en befästning från 100-talet, som kunde kontrollera skeppsfarten på Nilen. Romarna hade makten ända fram till år 640 när muslimer erövrade staden.

Idag har Kairo ca 17 miljoner invånare om man räknar hela storstadsområdet och inkluderar bland annat Giza med de berömda pyramiderna. Egyptens huvudstad är Afrikas största stad och mycket tätbefolkad. Den är delvis en vacker stad med omväxlande kvarter och många sevärdheter, som till exempel Egyptiska museet med sina fantastiska samlingar från det antika Egypten.

Våra kurser i Kairo (1)

 • Arabiska i Kairo

  Datum: Löpande kursstart

  Dag & Tid:

  Pris: 11400kr

  Mer info

  Tid:

  Lärare:

  Antal veckor: 4

  Platser kvar:

  Arabiska i Kairo

  Anmäl dig härKursbeskrivningModern Standard Arabic (MSA) har utvecklats från den klassiska arabiskan som är Koranens språk. Det är ett levande språk som anv

Språkkurser

Toggle module

International House Cairo - ILI

Toggle module

4 Mahmoud Azmy St. Madinet El Sahafeyeen, Kairo

Toggle module
Facebook

Följ oss på Facebook

Internationella Skolorna

Kungstensgatan 45
102 39 Stockholm
08-789 42 10
info@is.se