Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:

SFI Intensiv

SFI Intensiv vänder sig till dig som har minst gymnasiebakgrund från hemlandet och snabbt vill nå en avancerad nivå i svenska för att kunna studera vidare eller fortsätta en akademisk eller professionell karriär.

Utbildningen har ett flexibelt upplägg, alltifrån lärarledd gruppundervisning till individuell handledning. Även digitala övningar via vår lärplattform - Moodle, där du även hittar massor av information kring din kurs. Ditt studieupplägg avgörs av din situation, förmåga, behov och önskemål.

Du påbörjar studierna i en grupp där du får definiera dina mål tillsammans med lärare och studie och yrkesvägledare. Du studerar svenska och gör språktester och nationella prov efter varje kurs. I samråd med lärare bestäms vilken väg du ska välja.

Tillsammans skapar vi förutsättningar för snabb utveckling i svenska genom utmanande pedagogik, höga krav, stor möjlighet att påverka studierna och kontinuerlig återkoppling

Vi erbjuder yrkessvenska 5h i veckan, här får du möjlighet att utveckla din svenska för arbetslivet.

Digital plattform

Din kurs finns också på vår digitala lärplattform Moodle, även där får du hjälp och stöd av din lärare.

Studie- & datorhall

På Folkuniversitetet finns det tillgång till studiehallar där du alltid kan hitta en plats att studera, både i grupp eller individuellt. Tillgång till datorer finns om du behöver det för dina studier.

Modersmålslärare

Skolans modersmålslärare har en viktig funktion som en språk-, samhälls- och kulturförmedlande resurs. Modersmålslärarna deltar i och hjälper och stödjer dig i dina studier.

Verksamhetsförlagt lärande (VFL)

VFL innebär allt ifrån studiebesök, observationer och intervjuer till praktik med handledare på en arbetsplats och är en förberedelse för arbetslivet och ingår i utbildningen.

Under hela utbildningen samverkar du med lärare, mentorer och coacher i syfte att hitta din väg till ditt karriärmål.
 

Kurser

Toggle module
Toggle module

Film om kursplan för sfi

Toggle module

Tidigare sfi-elever ger tips!

Toggle module