Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Sfi Helsingborg

Sfi i Helsingborg

SFI, Swedish For Immigrants, is the national free Swedish language course for immigrants. A person who has immigrated to Sweden has by law a right to education in the Swedish language. Free of any charge!

På uppdrag av Helsingborg Stad anordnar Folkuniversitetet  undervisning i svenska för invandrare (Sfi). Du hittar oss på Gasverksgatan 15, våning 3, tio minuters gångväg från Knutpunkten.  Tel 042-38 56 09 eller 38 56 23. 

På Folkuniversitetet erbjuder vi studier på:

  • studieväg 2 - för dig som har studerat i grundskola och/eller gymnasieskola. Du studerar  15 timmar i veckan (3 timmar/dag). Kurs B och C.
  • studieväg 3 - för dig som har studerat på  högskola/universitet. Du studerar 15 timmar i veckan (3 timmar/dag). Kurs C och D.

Vi erbjuder undervisning mellan kl 09.00-12.00 och kl 13.00-16.00 Vi har även kurs på kvällstid, måndag till torsdag kl 17.30-20.30

SFI intensiv

För dig som önskar samt har förutsättningar att klara av en snabbare studietakt finns möjlighet att i samråd med oss studera SFI intensiv. Kursupplägg samt innehåll är detsamma som för övrig SFI. SFI intensiv har en  högre studietakt och 25 lärarledda timmar/vecka. Vi erbjuder SFI intensiv på studieväg 2 och studieväg 3 för kurs C och D. 

SFI på distans

För dig som arbetar eller är föräldraledig kan du även studera på distans genom vår lärplattform "moodle". Kursen innehåller även möten med lärare men anpassas efter ditt schema. 

Allmänt

  • Vi arbetar med alla språkfärdigheter – tala, läsa, höra och skriva
  • Undervisningen sker på svenska redan från början. Vi pratar svenska i klassrummen 
  • Vi har små grupper där du får använda språket mycket
  • Yrkesinriktad språkträning. 
  • Introduktion i olika studietekniker
  • Samhällsorientering
  • Information om den svenska arbetsmarknaden

Personal

Behöriga lärare, Studie- och yrkesvägledare, rektor med lärarerefarenhet och administration. 

Så här anmäler du dig

Utbildningen vänder sig till dig som är i behov av svenska. För att kunna börja måste du först vända dig till sfi-antaget. Anmälan görs online. 

Om du vill ha mer information eller komma och besöka oss innan du gör ditt val av skola är du varmt välkommen att kontakta oss. Vill du boka en tid eller fråga något så kan du kontakta oss på 042-38 56 01. 

 

Come to visit us here!

Toggle module

Folkuniversitetet, Gasverksgatan 15, Helsingborg

Prata med studie- och yrkesvägledaren

Toggle module

Vill du prata mer om utbildningar och dina studier? Prata med studie- och yrkesvägledaren som finns i samtalsrummet på samma plan som Sfi:n. Tisdagar 8.30-16, torsdagar 8.30-12. Mejl: syv.fu@helsingborg.se.

Vad är Sfi?

Toggle module

Sfi endast handlar inte bara om att lära sig svenska. Språket är naturligtvis en viktig del. Ett fungerande språk ger trygghet i besvärliga situationer och gör att vardagen flyter lättare, inte minst i kontakter med till exempel skola, sjukvård och myndigheter. Men en stor del av Sfi handlar också om att lära känna och förstå det svenska samhälls- och arbetslivet.

Det viktigaste målet med Sfi är att du, när du lämnar kursen, har sådana kunskaper i svenska språket att du aktivt kan delta i vardags-, samhälls- och arbetsliv.

Resan till Sverige

Toggle module