Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Att studera hos oss

Att studera hos oss

Hos oss får du studera i den takt och på det sätt som passar dig bäst. Utbildningen har ett flexibelt upplägg, både lärarledd gruppundervisning och individuell handledning, samt digitala uppgifter via lärplattformen Moodle. Ditt studieupplägg avgörs av din situation, förmåga, behov och önskemål.

Du påbörjar studierna i en grupp där du får definiera dina mål tillsammans med lärare och studie och yrkesvägledare. Du studerar svenska och gör språktester och nationella prov. I samråd med lärare bestäms vilken väg du ska välja.


Tillsammans skapar vi förutsättningar för snabb utveckling i svenska genom utmanande pedagogik, stor möjlighet att påverka studierna och kontinuerlig återkoppling.

Digital plattform

Som utgångspunkt för dina studier använder vi en digital lärplattform - Moodle där du får hjälp och stöd av din lärare. Moodle används mer eller mindre i alla kurser och är vårt digitala klassrum där du hittar övningar och inlämningsuppgifter med mera. När du börjar hos oss får du lära dig hur du använder lärplattformen. (nedan – rätt länk till SFI Karlstad)

Lokaler och resurser

På Folkuniversitetet finns det tillgång till moderna lärosalar, cafémiljö och studiehall där du alltid kan hitta en plats att studera, både i grupp eller individuellt. Tillgång till datorer finns, vilket du behöver för dina studier.

Kurslitteratur

Vi använder oss av Folkuniversitetets eget kursmaterial för SFI, författat av Jan Zara på Folkuniversitetets förlag. Det är ett modernt läromedel med tydlig struktur och aktuella texter, hörövningar och uppgifter. Böckerna används tillsammans med vår lärplattform, som är strukturerat på samma sätt för att man ska känna igen sig i lärmiljön och strukturen.

https://svenskadagfordag.se/

Studieintyg

Behöver du ett intyg om att du studerar på Folkuniversitetet kan du fylla i ett formulär och skicka det direkt. Handläggningstiden är som ca fem arbetsdagar. I formuläret ska du också ange om du vill hämta det i receptionen eller ha det hemskickat.

 

Viktiga dokument

Toggle module

Film om kursplan för sfi

Toggle module

Tidigare sfi-elever ger tips!

Toggle module

Sfi Karlstad

Drottninggatan 26
652 25 Karlstad