Vi använder cookies på webbplatsen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer info.

Stäng
Sök Meny
Du är här:
Studievägar

Studievägar

De olika studievägarna är anpassade till personer med olika bakgrund, studievana och behov och visar på vilken ingångskurs och progressionstakt som är lämplig.

Du som elev börjar dina studier inom den studieväg och kurs som passar dig bäst. Du kan avsluta utbildningen efter respektive kurs, men målet är att alla elever ska ges möjlighet att studera till och med kurs D. Kunskapskraven för en kurs är samma oavsett studieväg.

  • Studieväg 1 består av kurserna A, B, C och D och vänder sig till dig som har kort eller ingen skolgång (0-5 år) från ditt hemland.
  • Studieväg 2 består av kurserna B, C och D och vänder sig till dig som grundskoleutbildning eller motsvarande (6-9 år) från ditt hemland.
  • Studieväg 3 består av kurserna C och D vänder sig till dig som är studievan, har längre utbildning med dig från hemlandet (10 år eller mer)

Bedömningen av vilken studieväg som är lämplig för dig och vilken kurs som du bör börja på, utgår ifrån en kartläggning av dina kunskaper, förutsättningar och vad som i övrigt kan ha betydelse för att du ska kunna uppfylla kraven.

Film om kursplan för sfi

Toggle module

Tidigare sfi-elever ger tips!

Toggle module

Sfi Karlstad

Drottninggatan 26
652 25 Karlstad